У Луцьку обіди школярів початкової ланки кинули на батьківські плечі

6
-1
У Луцьку обіди школярів початкової ланки кинули на батьківські плечі
У луцьких школах обіди для учнів початкової школи цьогоріч оплачуватимуть тільки батьки.

На вибір лучанам освітяни запропонували три варіанти меню: за 7, за 11.40 і за 15.40 грн.

В останні дні серпня у більшості школах міста відбулися збори для батьків першокласників. Керівники навчальних закладів повідомили: цьогоріч жодної компенсації з міського бюджету за вартість шкільних обідів для початкової ланки не буде.

Новина викликала хвилю обурення у соціальних мережах. Так, наприклад, лучанка Ірина Островська-Коц пише: "Маленькі підрахунки: харчування двох школярів нашому сімейному бюджету обійдеться як мінімум у 700 грн щомісяця...а 8 млн на "красіво" в Луцьку є, а хоч на часткове харчування хоча б молодших школярів немає(((((((((".

Лучани активно коментують допис.

Ivanna Romaniuk: "Згідна з тобою. Сьогодні йшла вулицею Лесі Українки, дивилася на це страхотство-нову чорну бруківку і думала, шо краще б вони те бабло на шось потрібне потратили... але уви((("

Оксана Прокопчук: "Нам на вибір дали меню за 7, 11 і 15 - сніданок. Група продовженого дня ще плюс 15"

Ксенія Білецька: "І в нас так. 970 на двох в місяць".

Olha Buzuluk: "Нічого собі! то це не все так погано?)"

Катерина Лопатинська
: "Іра, в нас та сама ситуація, тільки в мене ще в двох школа мистецтв, яка з цього року обіцяла підняти ціну. Тож, ще не знаю скільки буду платити за неї(( Сумно і матеріально дуже важко".

Так, запропоноване меню передбає різні режими харчування. За 7 грн комбінат міжшкільного харчування пропонує гарнір, салат, чай чи компот з булкою. За 11.40 - гарнір, салат, м'ясне, чай чи компот. За 15.40 - гарнір, салат, м'ясне, чай чи компот з булкою.

Якщо ж школяр залишатиметься на групі продовженого дня, то за обід доведеться докласти ще орієнтовно 15 грн.

Чому саме компенсація з міською бюджету цьогоріч стала непосильною, батькам не пояснювали. Тим паче, що міська влада цьогоріч заявляє про суттєве збільшення надходжень до бюджету через зміни, пов'язані з децентралізацією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зато є гроші на "князівський бенкет" за закритою брамою....
Відповісти
А вдома Ви дітей теж не годуєте? Чи як з мерії не принесуть їжі, то нехай пухнуть? Дивні дискусії...Чому хтось має кормити моїх донечок?
Відповісти
Люди добрі, хіба ви забули, що тепер з міського бюджету фінансуються ПТУ, а на це потрібно 50 млн грн у рік. Там також працюють люди, у яких є діти. А ще цього року безоплатний проїзд пільговиків відбувається за кошти міського бюджету це ще 16 млн грн. Якщо ці категорії кинути на призволяще, невдоволених ще буде більше.
Відповісти
Ви думаєте про працівників з ПТУ хтось переживає? Точно так як і про сніданки молодших школярів(: Наразі гроші ще витратять на "облагородження парку" і чистку Стиру, щоб потім пустити річкою судна, які все це "екологічне облагородження" засмічуватимуть...
Відповісти
як у нас люблять "халяву"! А чому гроші з бюджету мають йти на оплату харчування школярів?! Можна зрозуміти, коли оплачується харчування дітей - сиріт, дітей-інвалідів...Здорові батьки, працюють - чому хтось має годувати ваших дітей?1 Вам самим не соромно?1 Чи у вас уже жебрацька психологія?! Бридко. панове...
Відповісти
Як на мене, фінансувати комунальні заклади, якими є школи - не "халява", а правомірне використання бюджетних коштів, як власне і повинно бути.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні