--> «На вулиці Лесі Українки - благоустрій, а не реконструкція», - луцький архітектор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«На вулиці Лесі Українки - благоустрій, а не реконструкція», - луцький архітектор

2
-2
«На вулиці Лесі Українки - благоустрій, а не реконструкція», - луцький архітектор
Екс-керівник історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», нині – голова обласної організації Національної спілки архітекторів України переконаний, що на вулиці Лесі Українки відбувається благоустрій, а не реконструкція.

Про це Тарас Рабан розповів в інтерв’ю «Волинь24».

Архітектор закликав усіх зачекати з оцінкою реконструкції вулиці Лесі Українки доти, доки вона буде повністю завершена.

«Кожен архітектор може сказати, що він зробив би краще чи по-іншому. Але є автор проекту, він заклав туди свою думку, творчість. Давайте ми оцінимо його роботу, коли вона буде завершена. Тоді давайте критикувати, говорити, наскільки вона погана чи вдала», - наголосив колишній очільник луцького заповідника.

Водночас він зауважив, що на центральній пішохідній вулиці Луцька наразі відбувається благоустрій пішохідної зони, а не реконструкція.

«Ми розглядали проект на засіданні обласної Спілки архітекторів і я можу сказати, які були думки фахівців. По-перше, всі члени спілки сказали, що представлений проект – це не концепція реконструкції вулиці Лесі Українки. Це благоустрій пішохідної зони. Чому? Тому що концепція реконструкції повинна включати не лише заміну бруківки, дерев, ліхтарів, лавочок. Концепція включає заміну бруківки, комунікацій, лавочок, ліхтарів, дерев, але однозначно вона включає й реконструкцію фасадів, приведення до ладу реклами, транспортної схеми», - підкреслив мовець.

«Концепція – це комплексний підхід, а в цьому проекті враховано лише благоустрій», - додав Тарас Рабан.

Читати повністю інтерв’ю з головою обласної Спілки архітекторів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проект називаеться -"Каптальний ремонт в Л. Українки" ( У Ваших матеріалах було фото титулки). Як для капремонту, для формату капремонту,- круто. Багато робіт "не зовсім властивих капремонту" Фонтан, сквер....
Відповісти
Таки Да! Новий Любарт ацениваєт чужой труд! Ну оно же- Любарт! Тоесть- оценивать пока нельзя- бо творчество, но мне как то не очень- бо Любарт! Ото харизма! Ото самооценка! Замок Робана, улица- тоже. Ура!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні