Фестиваль «Князівський бенкет» у Луцьку

4
-1
Фестиваль «Князівський бенкет» у Луцьку
Зі святом жителів древнього Лучеська привітали князі Вітовт та Любарт, а розважали і частували містян відважні лицарі, скоморохи, медовари.

У День Луцька у місті відбувся фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет».

У суботу, 20 серпня, учасники дійства пройшли святковою ходою Старою частиною міста.

На чолі з князем Вітовтом мужні лицарі, красуні-дівчата та кликун повернули лучан на кілька століть назад. Середньовічні костюми, вершники на конях, брязкіт мечів – усе промовляло, що Лучеськ – місто з давньою та багатою історією.

Хода розпочалась біля Братського моста та завершилась на Замковій площі, де до гостей свята звернувся князь Вітовт.

«Що є влада? Трон великий чи палати, золото..? Трон для князя знаходиться в кожному серці тих, хто живе на цій землі. Без люду нема князівства, а без світлого помислу нема держави», - наголосив литовський князь з династії Гедиміновичів.

Опісля посол Київського князівства та очільник Луцька Микола Романюк підписали хартію, що засвідчує добрі наміри, мир та співпрацю.

«Призвання Боже – бути людиною, нести милість світу цьому. Хто не знає минулого, немає й майбутнього. Ми повинні гордо нести звання українців, бо нам є що показати, розказати і чому навчити інші народи», - наголосив Вітовт.

Після урочистих промов гості дійства могли насолодитись танцями, кінними виступами, побачити бої відважних лицарів, а також скуштувати запашного меду.

Зауважимо, що учасниками свята стали реконструктори з київського «Парку Київська Русь», луцького клубу історичної реконструкції та фехтування «Айна Бера» та «Каретного двору» зі Львова.

Начальниця відділу розвитку туризму міської ради Катерина Теліпська розповіла, що це дійство – невелика репетиція фестивалю, який буде присвячений річниці з’їзду європейських монархів, що відбувся у 1429 році у Луцьку.

«Щороку ми готуватимемось до відзначення 600-ої річниці цієї важливої для Луцька події», - зазначила чиновниця.

З її слів, у День міста лучани також зможуть взяти участь у конкурсі середньовічного костюму. Його переможець отримає путівку на двох «Будапешт-Відень».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли це "Айна-Бера" стали Луцьким клубом? Чи у луцьких реконструкторів вже немає фантазії, що крадуть назви?
Відповісти
В Луцке вже 5 рокiв клуб Айна Бера. Керiвник Ващук.
Відповісти
Айна Бера в Луцьку є одним з відділень клубу, а на фестивалі були представники як київської так і луцької "Бери"
Відповісти
Давно там Бера, і в Коростені є відділення. Все законно, ніякого плагіату)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні