На Любомльщині облаштовують витоки Прип'яті

0
4
На Любомльщині облаштовують витоки Прип'яті
Працівники водного господарства розпочали облаштовувати витоки річки Прип’ять.

Ще два тижні тому на цьому місці стояло обросле верболозом та бурянами замулене джерело, - повідомляє Кордон.

"Ми довго шукали витоки Прип’яті і дійшли висновку, що основний виток – поблизу Головна. Тим паче, що за місцевими переказами, звідси пішла і сама назва селища", -розповідає начальник Волинського обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук.

Втім, за словами Кравчука, наразі місце народження найбільшої річки Волині виглядає досить непривабливо – кругом зарослі верболозів, джерела позаносило мулом. Тому в управлінні вирішили впорядкувати навколишню місцевість

"З цим питанням ми звернулись до обласної та районної рад", – каже очільник обласного управління водних ресурсів.

Нині роботи вже розпочалися. Їх проводить Шацьке міжрайонне управління водного господарства. На сьогодні водойму біля верхів’я розчистили від наносів та замулення, чагарнику і верболозу. Влаштували основний водовідвід з азбестоцементних труб, що слугуватиме і переїздом через дорогу.

Після окультурення, вважає пан Кравчук, витоки Прип’яті можна буде включити до туристичних маршрутів, що пролягають на Світязь. Від дороги Шацьк-Любомль до Головного – всього 7 кілометрів.




Теги: річка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні