Луцький радіоведучий хоче стати директором Палацу культури

0
12
Луцький радіоведучий хоче стати директором Палацу культури
На посаду директора луцького Палацу культури претендує двоє людей – багаторічний очільник закладу Юрій Войнаровський, а також радіоведучий та організатор концертів Дмитро Ураєв.

Останній розповів «Волинь24» про те, чому вирішив спробувати отримати цю посаду.

Ураєв - відомий у Луцьку організатор концертів та масових свят. а також журналіст і радіоведучий. Більше десяти років працює в сфері культури. Був організатором та режисером масових заходів на рівні міста. Має досвід проведення масштабних концертних дійств, серед яких "Коляда з Тетяною Ціхоцькою", "Волинський Великдень", концерти пам'яті Вячеслава Хурсенка. Окрім того, в активі Ураєва - організація святкування ювілеїв великих підприємств та святкові заходи з нагоди відкриття великих об'єктів (наприклад - гіпермаркетів "ТАМ ТАМ" чи "Епіцентр").

Наразі Дмитро Ураєв працює завідувачем редакції на радіостанції Волинської дирекції Національної телекомпанії України, більше року був в зоні АТО. Дмитро Ураєв переконаний, що його досвід стане у нагоді міському Палацу культури.

ТВОРЧІ ЛЮДИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ НАОДИНЦІ З ПРОБЛЕМАМИ

«У нашій країні творчі люди залишаються сам на сам із своїми проблемами та планами. Якщо ти не адмініструєш якийсь будинок культури, ти виходиш на площину підприємництва. Тобто молодіжна група повинна шукати собі репетиційну базу, самостійно вирішувати проблеми з виступами тощо. Вона не може прийти в палац культури і запропонувати свою програму. Цей інститут, на жаль, не працює належним чином», - розповідає Дмитро Ураєв.

З його слів, у міському палаці культури занепали навіть ті напрямки, які раніше непогано працювали. Зокрема, зникла звукозаписуюча студія «Олекса» та музичні гуртки, які дозволяли б творчим людям реалізовувати свої таланти.

«Жоден з молодих гуртів чи артистів, які вже мають імена, не проводив концертів в Палаці культури. Це і «Фіолет», і «Флайzzzа», Адам Горбатюк та інші. Чому так? Це питання і треба вирішити. Тим більше, я знаю, що можливості є і для цього не потрібно великих коштів», - наголошує претендент на посаду директора Палацу культури міста Луцька.

СТВОРИТИ НОВУ СТУДІЮ ТА КОНКУРС


Серед основних проблем установи Дмитро Ураєв виділяє поганий менеджмент та відсутність кваліфікованих кадрів, адже навіть для організації заходів, які проводяться в Палці культури, потрібно шукати стороннього режисера, натомість приміщення здаються в оренду.

Тож у разі призначення в першу чергу він планує проаналізувати ті речі, які запланувало попереднє керівництво, вивчити кадри та вирішити, чи варто їх оновлювати, провести технічний аналіз звукового обладнання та започаткувати щось нове. Зокрема, Дмитро Ураєв планує відкрити звукозаписуючу студію та створити конкурс пам’яті В’ячеслава Хурсенка.

«Молодь все менше уваги звертає на заходи, організовані Палацом культури, вона йде в нічні клуби, бари. Ми ж повинні використати останній шанс, щоб повернути до себе молодь. Палац культури повинен стати місцем регулярного проведення різнопланових заходів. Також потрібно налагодити регулярні партнерські стосунки з засобами масової інформації, тому що зараз реклами заходів немає», - наголошує чоловік.

НЕ ВИСТУПАЮ ПРОТИ КОГОСЬ


Дмитро Ураєв каже, що ніколи не прогнув очолювати Палац культури, тож свою заяву подав в останній день після поради колег. А на запитання про те, як оцінює шанси на перемогу, відповідає, що шанси 50/50, оскільки претендентів лише двоє.

«Я глибоко поважаю Юрія Васильовича Войнаровського, я це говорив завжди і говорю зараз. Все те, що він зробив, я ціную і не йду проти нього. Я подав свою кандидатуру не для того, щоб виступити проти когось, а для того, щоб принести щось своє», - додав чоловік.

Зауважимо, що нещодавно відбулось перше засідання конкурсної комісії, яка розглянула подані кандидатами документи. А вже 17 серпня відбудеться друге засідання, під час якого кандидати представлять свої програми розвитку Палацу культури та пройдуть співбесіди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні