До кінця року з центру Луцька можуть прибрати негарну рекламу

0
0
До кінця року з центру Луцька можуть прибрати негарну рекламу
У Луцькраді обіцяють до кінця року зменшити кількість занадто яскравих та великих вивісок у центрі міста.

Про це йдеться в матеріалі: «Чиновники проти підприємців: як Луцьк очищатимуть від реклами».

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що в місті є величезна проблема з засиллям реклами. Власне, для того, щоб її вирішити, і була ухвалена Концепція розміщення та розвитку зовнішньої реклами та вивісок. В першу чергу, з його слів, планують змінити вигляд вулиць Лесі Українки, Винниченка та проспекту Волі.

«На сьогодні є бажання та механізм, як з цим боротись. Ця робота непроста, інколи можуть виникати скандали. Але не будуть підприємці виконувати рішення міської ради, подаватимемо позов до суду», - наголосив віце-мер.

Тарас Яковлев каже, що про терміни виконання концепції говорити рано, мовляв частину вивісок можливо потрібно буде міняти через суд. Втім, «левову частку роботи» планують провести до кінця цього року.

Натомість заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв запевнив, що навести лад з вивісками не можна до конкретної дати, мовляв це не демонтаж гаражів – тут потрібно перемовини вести з підприємцями.

З його слів, з вулиці Лесі Українки приберуть усі кольори, невластиві її архітектурі. Також чиновники проситимуть підприємців, які працюють в одному приміщенні, розробити такі вивіски, аби вони гармонійно виглядали разом.

В історичній частині міста в пріоритеті будуть вивіски неяскравих кольорів, букви яких накладаються безпосередньо на фасад будівлі, а не на додаткову основу. Також чиновники подумають, що робити з іноземними літерами у назвах магазинів та закладів. Зокрема, Ярослав Матвіїв вважає, що без них було б краще, однак назви брендів переважно затверджені не на місцевому рівні.

Втім, усе це робитимуть максимально «толерантно», зважаючи на складну економічну ситуацію.

Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні