Реконструкцію вулиці Лесі Українки у Луцьку почали через стару каналізацію

2
5
Реконструкцію вулиці Лесі Українки у Луцьку почали через стару каналізацію
Реконструкцію вулиці Лесі Українки розпочали для заміни системи зливової каналізації, адже старі лотки вже не виконують своїх функцій.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» Олександр Балан.

Розробник проекту реконструкції головної пішохідної вулиці Луцька каже, що потреба реконструкції виходить з необхідності заміни аварійних лотків водовідведення.

«Вулиця повинна бути суха під час дощу, а лотки зливової каналізації, встановлені 30 років тому, вже зруйнувались. Це вже призводить до підтоплень підвалів, а через рік-два на вулиці під час дощу було б все затоплене. Нібито можна було б одні лотки вийняти і поставити інші, але тоді довелося б зривати бруківку», - пояснює архітектор.

До того ж, з його слів, за тридцять років з часу першої реконструкції, пішохідна вулиця «обросла» трубами-обмежувачами руху на перехрестях, іншими несететичними бетонними конструкціями, що мали б не дозволяти автомобілям заїжджати на пішохідну зону, а мощення плиткою ФЕМ вже втратило естетичну привабливість.

«Тому в процесі роботи ми вирішили розширити концепцію капітального ремонту, яка передбачає лише заміну системи водовідводу та покриття, і зробити сквер, поставити невеличкий фонтан, облаштувати зону відпочинку з спеціальними «деревами», які можуть заряджати гаджети, замість кривих іржавих стовпчиків поставити гарні обмежувачі руху, тобто зробити усе, щоб вулиця була привабливою», - додає Олександр Балан.

Читати повністю інтерв’ю з архітектором.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так старі явно аварійні лотки зараз вийняли. Все видно неозброєним оком. Роблять- дякуйте! А то враження таке що у Луцьку сформувалась така собі протестна група, осіб з п"яти, для якої головне сам протест. Проти всього. Бо всіднбіли, корупціяантизаконна.... ну і далі па тексту! Будь які роботи приймаються в штики. І політичні трупи типу шиби та лузери типу данильчука в цій групі майбутніх пацієнтів Кащенко тусуються, скандалять, щоби не забули, та дали можливість влізта хоч куди- в депутати, комісії.... в люди! Бо ці кадри лише базікати вміють. Як і протестна група. До речі протестна по всім питанням що у місті робляться. Десь так.
Відповісти
Так у нас при владі (при кориті) взагалі одна особа керує і думає що вона цар звірів і з ним ще 3 десятка мажорів що ледь читати вміють
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні