--> За перевантажені фури на Волині перевізники заплатять 22 тисячі євро | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За перевантажені фури на Волині перевізники заплатять 22 тисячі євро

0
-2
За перевантажені фури на Волині перевізники заплатять 22 тисячі євро
На зважувальному комплексі на трасі Луцьк-Львів за 2 тижні провели 232 зважування, а перевізникам, які пускають перевантажені фури, виписали штрафів загальною сумою 22 тисячі євро.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, - повідомляє ІА Волинські новини.

Під час наради Гунчик зауважив, що незважаючи на неодноразові попередження та дорожні знаки, перевізники ігнорують правила перевезень, наносячи велику шкоду волинським дорогам.

Температура повітря цими днями сягала 30 градусів, а на дорогах області тривав інтенсивний рух транспорту. Хоча, відповідно до законодавства, вже при 28 градусів тепла рух транспортних засобів з вагою більше 7 тонн на вісь і загальною вагою більше 24 тонн заборонений в період з 11:00 до 23:00.

Заступник начальника служби автомобільних доріг Волині Юрій Ришкевич зазначив, що для відстою транспорту облаштували 27 майданчиків, в області працює пересувний зважувальний комплекс, який дозволяє виявити порушників.

Завдяки ньому перевізників вже оштрафували на 22 тисячі. Із них вже оплатили 120 тисяч гривень, інші стягуватимуть через суд, якщо через місяць перевізник не заплатить добровільно.

Навантаження існує практично на всі дороги. В частині районів це пов’язано з перевезенням лісу та щебеню, в інших – врожаю зернових.

Аби зберегти дорогу Львів – Луцьк на 129-ому кілометрі траси працює ваговий комплекс. За 2 тижні тут провели 232 зважування, й кожного дня тут «ловлять» 8 - 10 порушників.

Володимир Гунчик зауважив, що для області хочуть придбати ще 3 портативних вагових комплекси. Мовляв, враховуючи їх вартість в 200 тисяч гривень і кількість штрафів, їх покупка економічно виправдана.
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні