Луцький суддя не хоче платити штраф за неправильну зупинку

3
-3
Луцький суддя не хоче платити штраф за неправильну зупинку
На Волині суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров судиться з патрульними поліцейськими.

Посадовець 17 січня цього року здійснив, за його словами, вимушену зупинку під знаком «Зупинка заборонена» на вулиці Конякіна обласного центру, - повідомляє Громадське. Волинь.

Патрульні склали протокол і винесли постанову про адмінвідповідальність у вигляді штрафу сумою 255 гривень. Нині служитель Феміди оскаржує постанову патрульних в Рожищенському суді.

У поясненні позивач стверджує, що здійснив зупинку вимушено, через крайню необхідність. Подзіров їхав в авто разом із сім’єю: дружиною, 8-річним сином і донькою-немовлям.

«Дитина раптово закричала і, щоб перевірити, що сталося, я припаркував авто», – пояснює позивач.

Подзіров визнає, що правила порушив, але оскільки зупинка була викликана, на його думку, крайньою необхідністю, то адмінстягнення до нього застосовуватись не може.

Окрім того, суддя скаржиться на те, що рядовий патрульної поліції Павло Новосад не пояснив йому вчасно його права, а також не поцікавився причиною зупинки. Позивач переконує, що не міг зупинитися в іншому місці, бо через вервечку припаркованих біля ринку автівок, довелося б їхати ще метрів до 300.

Рядовий патрульної поліції Павло Новосад розповідає про інші аспекти ситуації на дорозі. Зокрема, поліцейський стверджує, що побачив авітівку судді вже коли вона стояла під знаком заборони зупинки. Він підійшов до порушника і повідомив, що буде складена постанова.

Посадовець спочатку сказав, що він є суддею, а його малолітній син навіть показав поліцейському посвідчення батька, – розповідає патрульний. Про причини ніби-то вимушеної зупинки Новосада проінформували після оголошення порушником його регалій.

Під час слухання справи у залі суду Андрій Подзіров неодноразово задавав відповідачам питання, а як би вони вчинили на його місці. На це рядовий поліції Павло Новосад відповів: як батько я, мабуть, теж би порушив правила, але, як громадянин, я б за це і відповідав.

Головуючий суддя у справі Сергій Панасюк вирішив, що для повноти картини варто заслухати свідка – напарника по патрулю. Відтак, засідання перенесли на 11 годину 16 серпня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зажрались просто судді наші. Він думає що він повинен бути над законом так як суддя, от і випендрюється, вибачте за грубість.
Відповісти
1) Те, що назвав, що він суддя — психологічний тиск.
2) Те, що запитав, як би поступив він — питання не по суті справи.

Нічого з цього не буде. Гляньте на суддю, який явно не мислить сучасно (читай — безкорупційно).
Так само як і суддя-відповідач. Навіть якщо був би ПРАВИЙ, то було б правильним визнати свою провину, показавши, що навіть суддя може бути притягнутим і покараним. 255 гривень — невелика ціна заради такої повчальної показухи/прикладу для інших.

Уявляю, який цей Подзіров "чесний" та "відповідальний", коли виконує свої повноваження як судді в інших справах.
Відповісти
Показав "посвідчення батька".А що це таке?Я теж батько ,і хочу таке посвідчення...воно що дає привілеіі порушувати ПДР?!Дебілізм повний!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні