Показали, де житиме луцький сирота-безхатько

2
5
Показали, де житиме луцький сирота-безхатько
Луцькому сироті Тарасу Врублевському, чия історія взимку сколихнула всю країну, невдовзі виділять помешкання із новим ремонтом.

Про це «Волинь24» розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

У січні цього року двірник Тарас Врублевський, який разом з собакою та декількома підібраними котами жив у саморобній халабуді, став відомим на всю Україну. Тоді юнаку допомогу обіцяло багато людей, зокрема вже кілька місяців він живе у готелі за кошти нардепа Ігоря Гузя, однак постійного житла досі не отримав.
Тарас Врублевський
Тарас Врублевський

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев пояснює, що історія з виділенням помешкання для хлопця доволі непроста, адже коли йому запропонували квартиру в Старому місті, Тарас відмовився та ще й написав відповідну заяву. Врешті-решт, чиновникам вдалось переконати юнака погодитись на пропозицію.

Опісля посадовці передбачили кошти на ремонт частини будинку, що на вулиці Драгоманова, 29, заключили договір з ремонтною організацією. Наразі будівельники завершують облагородження помешкання, яке до цього було вкрай занедбаним. Обіцяють впоратись до 10 серпня.
Робота кипить
Робота кипить

До речі, ремонтні роботи проводить приватне підприємство «ПІК». Тарас Яковлев каже, що цю ремонтну організацію обрали через низькі ціни – у ній працюють люди з обмеженими можливостями, тому підприємство має податкові пільги.

Ремонт обійдеться міському бюджету у 70 тисяч гривень.

Зважаючи на те, що приміщення має велику площу, окрім Тараса, у нього поселять ще одного юнака, який наразі перший у черзі на отримання житла. Кожному дадуть по одній кімнаті. Також хлопці матимуть спільну кухню, санвузол, коридор. У будинку – газове пічне опалення та централізоване водопостачання.
Грітись хлопці будуть від пічки
Грітись хлопці будуть від пічки

Будівельники кажуть, що за місяць помешкання повністю переробили – прибрали мотлох, переклали піч, замінили проводку, пофарбували стіни, двері, вікна, підлогу тощо.

Новим мешканцям доведеться лише самостійно придбати меблі.

Зі слів «зама» луцького мера, невдовзі виконавчий комітет розгляне рішення про надання службового житла Тараса Врублевському. Якщо ж юнак вирішить залишити роботу двірника, помешкання він може втратити.

«Цей хлопець не має статусу сироти і не приписаний у Луцьку. При цьому в місті офіційних сиріт, які по закону мають право на житло, є 35. Щороку ми даємо 1-2 квартири і селимо в них по кілька людей.

Мені шкода цього хлопця, але ще більше шкода сиріт, яким ми зобов’язані дати житло», - наголошує посадовець.
Кімната практично готова
Кімната практично готова

Тарас Яковлев каже, що міська рада може виділити службове житло юнаку лише, як працівнику житлово-комунального підприємства.

«При цьому у нас двірників, які не мають житла і орендують його, близько 50, але чомусь ніхто їх не жаліє», - додає заступник міського голови.
Вікна ремонтники вирішили не міняти
Вікна ремонтники вирішили не міняти

Підлогу саме фарбують
Підлогу саме фарбують

Сучасні шпалери радуватимуть око
Сучасні шпалери радуватимуть око

Кімната ще зберігає дух старовини
Кімната ще зберігає дух старовини

Вигляд з вулиці
Вигляд з вулиці

Тарас зможе споглядати гарний краєвид
Тарас зможе споглядати гарний краєвид

Ремонт завершують
Ремонт завершують
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НА даний час Тарас Врублевський не є працівником ЖКП №11 він розрахувався у липні місяці 2016р
Відповісти
от куда у Гуся кошти на отель? а яковлев в одних сиріт квартири забирає і продає а іншим дає? прям робін гуд.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні