Тусовка для неголених, або Куди після бородатого?

0
5
Тусовка для неголених, або Куди після бородатого?
"Ще такого не було". Приблизно за таким принципом організатори чергового фесту в Луцьку обирали тему для масової гулянки.

17 липня біля входу в Центральний парк відпочинку імені Лесі Українки відбувся розрекламований БОРОДА ФЕСТ. Та все ж: чи вдалося натхненникам дійства підняти на ноги місцевих бороданів і що з того вийшло?

- У Львові був. У Києві був. А чим Луцьк гірший? - і справді незвична ідея "бородатого фестивалю" спонукала запропонувати таке шоу і лучанам, зізнається організаторка заходу, голова ГО "Ініціатива волонтерства та громадської справпраці" Юлія Євпак.

Ідея проведення "БОРОДА ФЕСТ", на її думку, цікава. А мета - благородна: вилучені кошти спрямувати на відпочинок дітей учасників АТО. Тим паче, що неголених на вулицях міста - не бракує.

У ПАРКУ ПОЛЮВАЛИ НА БОРОДАТИХ

Як на мене, борода - ознака винятково лінивого мужчини. І бородатий фестиваль - тому зайве підтвердження. Більшість бороданів, схоже, вибрала можливість у вихідний полежати на дивані.

От і я, прямуючи в парк, думала про вихідний, і моя нелюбов до бороданів міцніла.

ДИВИТИСЯ ФОТОРЕПОРТАЖ ІЗ ФЕСТИВАЛЮ БОРОДАНІВ

Опівдні запрацювали анонсовані фестивальні локації: торгівля тістечками, які маринувалися під сонцем аж до вечора, шашликами від модної ресторації, сувенірами і варениками, фотозона, стрільба з лука і ...поки порожня сцена.

Бороданів - негусто, тож дівчатам доводиться виловлювати їх серед відвідувачів парку, щоб запросити їх надати бороді охайного й модного вигляду.

ПЕРУКАР: "КОЖНА БОРОДА МАЄ СВІЙ ... ЗАПАХ"

Мода на бородатих - в розпалі... Стилісти цирульні для чоловіків FASHION MAN трудилися увесь день і в режимі он-лайн обслуговували кожного бороданя, який не проти був заплатити кількадесят гривень.



Камуфляж, корекція... Модними словами називається те, що в народі звучить просто - підстригти і розчесати)))

- Виростити - то півбіди, головне - мити і розчісувати, - підтверджує мої здогадки перукар Іванна Дарчич.

Пізніше Іванка зізнається, насправді кожна борода має свій ... запах. Вона "на око" бачить чоловіків, які перестаралися перед дзеркалом, намагаючись самотужки "щось зробити" зі своєю бородою.

А ще має професійну ваду: коли заходить в маршрутку, то першим чином дивиться на чоловічі бороди.

До вечора симпатичні цирульниці підстрижуть бороди кільком десяткам чоловіків. Тож, модних бороданів у місті побільшає. А тим часом триватимуть пристрасті на сцені.

НАРОД ЗА ІГОРЯ, А ВИГРАВ...

Ближче до 16-ї "неголених" більшає: підтягуються потенційні учасники конкурсу. Решта воліє спостерігати збоку.

У журі - тільки дівчата. На все місто вийти на сцену зі своєю бородою зголосилося аж 10 модників.



Чим тільки не мірялися ці 10 чоловіків: і в кого довша борода, і в кого м'ягша і просто - хто більше разів гирю підніме. Визначали і найбільш розтатуйованого учасника. Вплітали в бороди квіти...

Словом, дівчата відривалися, а хлопці терпіли.

Ведучий дійства Андрій Зубенко старався, як міг. Хоч таки випадав із контексту свята: поголився.



Серед більш публічних бороданів помічаємо і новоспеченого голову громадської ради при голові облдержадміністрації Олександра Волянюка в компанії друзів. Свою бороду, вочевидь, він не вважає конкурентоспроможною - спостерігає збоку.

І хоч як не старалися глядачки вивести в лідери чорнявого учасника під №10, котрий назвався Ігорем і впевнено завоював приз глядацьких симпатій, титул найкрутішого бороданя журі присудило майстрові із татуювання Євгенові Солодкому.



Луцький зять. У минулому - музикант. Першу бороду почав ростити у 16, але в 20 мусив збрити, бо забрали в армію. Після того вже 14 літ поспіль бороди Євген не голить... Наразі її довжина - 34 сантиметри!

СТРАШНО ПОДУМАТИ: ЩО ДАЛІ?

Не встигли хлопці зійти зі сцени, як площа перед нею спорожніла.

Чи змогли організатори чергового фесту, так би мовити, "схопити Бога за бороду"? Навряд... Але казати, що таке дійство не має права на існування теж не беруся. Фестивалем сала вже нікого не здивуєш...

От тільки, як виявилося, любителів сала набагато більше, ніж бажаючих "вивести свою бороду в люди".

Одне лякає: сало було, ковбаса була, бутербороди були, весільні сукні були, навіть бороди тепер - уже були. Що ж далі?..

Олена ЛІВІЦЬКА
Фото Павла БЕРЕЗЮКА


P.S. ...А справжні герої, як завше, лишилися за кадром. Поки хлопці мірялися бородами та тупцяли на сцені, попід нею з камерою працював журналіст Віктор Макаров.

Скільки його пам'ятаю - з бородою.

Як виявилося, то не просто данина моді. Колись директор школи, де працював молодий Макаров вчителем історії, помітивши, що той запустив бороду, дорікнув: радянському вчителів з бородою ходити не личить! Але домігся хіба зворотньої реакції.

Відтоді борода для Макарова стала символом - протесту. Більше він її жодного разу не голив... Його бороді уже 45-ть.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні