--> «Було, як на нашому Майдані» – лучанка про турецький заколот | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Було, як на нашому Майдані» – лучанка про турецький заколот

2
12
«Було, як на нашому Майдані»  – лучанка про турецький заколот
Під час того, як у Туреччині відбувалася спроба заколоту, мешканці турецьких міст масово виходили на вулиці, а у мечетях тривали молебні – розповіла лучанка Дана Новарчук, яка наразі перебуває у Туреччині на відпочинку.

«Я зараз перебуваю у місті Хісароні. Коли все почалося, люди стали масово виходити на вулиці. Усі слухали і дивилися онлайн-трансляції зі Стамбула і Анкари, де відбувалися основні події. Люди тримали національні прапори, вигукували гасла, в усіх мечетях молилися. Це нагадувало наш Майдан», - розповіла лучанка.

Турки називають заколотників не інакше як терористами, і кажуть, що їх фінансує якийсь олігарх, додала жінка.

«Долар і євро почав рости в ціні. Тільки почався заколот, люди – в основному жінки – кинулися до банкоматів знімати гроші. Почалася паніка. Утім, через деякий час люди заспокоїлися».

«Зараз усе спокійно, але усі не перестають слухати онлайн-трансляцію. Аеропорти ще не всі відновили роботу. Офіційні канали інформації попереджують, що не всіх терористів ще піймали, і що вони можуть бути серед мирних людей. Кажуть: будьте пильні», - розповіла Дана Новарчук.

«За день перед тим я погано спала, а ввечері мені здалося, що небо змінило колір. Я спитала свого нареченого Месута: може, буде дощ? В цю пору дощів не буває – сказав він. Тоді я відповіла, що мені видається це небо зловіщим», - пригадала лучанка.

«Після того я пішла шукати диких котів, яких я тут підгодовую. Лишаю для них їжу в отворах будівель, в норах. Одну кицю я вже приручила, навіть могла її гладити. Але решта – надзвичайно дикі. Тоді я вперше котів не знайшла. Було таке враження, ніби природа хотіла попередити турецький народ…Може, це лише моя фантазія, але я так відчувала», - ділиться емоціями Дана Новарчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і фантазерка та котяча принцеса...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні