Армія охоронців у Волиньраді: журналістів не пускали на сесію

0
-6
Армія охоронців у Волиньраді: журналістів не пускали на сесію
Голову Волинської обласної ради Ігоря Палицю охороняють члени громадського формування «Варта порядку», а також чоловіки кремезної статури без будь-яких знаків розрізнення. Останні на початку сесійного засідання перекрили вхід до сесійного залу та не пускали журналістів.

Невідомі молодики не пускали до залу не лише журналістів, а й залізничників та нововолинських освітян, чиї питання розглядатимуться на сесії. Зрештою, усіх бажаючих пустили після пред'явлення посвідчень та втручання чиновників.

Тим часом чиновники, які опікуються адміністративною будівлею, стверджують, що у ній перебувають лише бійці Національної гвардії України.

У день сесії будівля Волиньради нашпигована охоронцями – їх можна знайти на вулиці, на вході та навіть біля кабінетів керівництва ради, що на третьому поверсі.

Охоронці з шевронами громадського формування «Варта порядку», як мінімум, кілька тижнів стережуть кабінет голови представницького органу влади. Однак, у відповідь на інформаційний запит журналіста «Волинь24» в комунальній установі «Управління будинком Волинської обласної ради» запевнили, що «відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 25 листопада 2015 року №971 Волинську обласну державну адміністрацію безоплатно охороняє Національна гвардія України».

Водночас запитання про те, хто і на підставі яких договорів охороняє вхід до кабінету голови обласної ради, кому підпорядковуються ці охоронці та як оплачується їхня праця, в установі вирішили проігнорувати.

Тим часом самі охоронці з шевронами «Варти порядку» не приховують, що підпорядковуються безпосередньо Ігорю Палиці. Однак, пояснити, для чого тут знаходяться, відмовились.

Натомість їх колеги, що перекрили входи до сесійного залу, вирішили не говорити, хто вони і чому тут стоять. Ці запитання вони назвали провокативними.

Нагадаємо, що у грудні минулого року журналістів обшукували в приміщенні обласної ради, втім тоді Ігор Палиця відхрестився від охоронців.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні