--> Чи міг літак збити маршрутку під Луцьком? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи міг літак збити маршрутку під Луцьком?

3
7
Чи міг літак збити маршрутку під Луцьком?
Лучанка Ірина Костюк заявила, що бачила, як військовий літак під Луцьком "мало не збив маршрутку". Проте волинські авіалюбителі посміялись з такої заяви і заявили, що усе це - оптичний обман.

Зокрема лучанка на літаки поскаржилась у Facebook.

"Щойно на залізничному переїзді у Прилуцькому літак мало не збив маршрутку та кілька автівок, що їхали по дорозі, певно, невдало почав приземлення. Димів, як скажений, крилом чиркнув землю, а потім різко рванув угору. Видовище не для слабких нервів.

PS я була в маршрутці коліна тремтять ще досі. А хто знає, коли ці літаки заберуться звідси?", - написала користувачка.



Після такого допису офіційний коментар з цього приводу на своїй сторінці оприлюднила в спільноті Вконтакте Організація Волинських Авіалюбителів.

"Сьогодні день відльоту наших дорогих крилатих гостей спаплюжили чергові любителі поскиглити", - написав автор.

Також за такий пост авіалюбителі назвали дівчину "ікспердом", оскільки запевняють, що літак не міг збити маршрутку.

"Ті, хто хоч раз спостерігав за приземленням літака, знаходячись за курсом посадки, добре знайомі з типовим для таких випадків оптичним обманом - здається, що літак летить прямо на тебе, хоча в реальності він проходить на висоті кілька десятків метрів над тобою.

Так сталось і сьогодні - очевидцю здалось, що літак довжиною 25 метрів на величезній для необізнаних в авіації людей швидкості летить прямо на маршрутку. При цьому в реальності літак від даху маршрутки відділяли щонайменше 20, а може і всі 50 метрів", - йдеться в дописі.

Авіалюбителі пишуть:

"Сьогодні наші дорогі крилаті гості відлітали додому після майже тримісячного гостювання на Луцькому військовому аеродромі. В авіації є традиція прощання з аеродромом. Вона виражається в погойдуванні льотчиком літака з крила на крило при проході над аеродромом. Імовірно, в момент проходу над Ківерцівською трасу екіпаж поклав літак на крило або з метою прощання з аеродромом, або ж почавши виконувати описаний вище "бойовий розворот".

Також неподалік Луцького військового аеродрому в районі Ківерцівської траси ландшафт дуже нерівний - багато траншей, пагорбів, насипів, ярів тощо. Літак, який накренився на крило і залетів за один з таких пагорбів, також викликав оптичний обман, ніби зачепивши крилом землю.

Зауважимо, що якби літак вагою понад 20 тон на швидкості 900-1000 км/год зачепив крилом землю, то він би не "різко рвонув угору", а миттєво розвалився би на очах у всіх, добряче при цьому вибухнувши", - йдеться в дописі.

І наостанок щодо "димів як скажений". Подібний ефект турбореактивних двигунів літака є нормою під час роботи останніх на режимі "безфорсажного максималу", коли у форсунках, які подають пальне до камер згорання, різко падає ефективність розпилення цього самого палива всередині камер згорання. Через це паливно-повітряна суміш стає занадто збагаченою і відповідно згорає не повністю, перетворюючись у сіро-чорний дим, який виходить з сопел двигунів", - додають волинські авіалюбителі.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пилот 80 левела)
Відповісти
Поржав з чувіхи просто капець!! Ше треба було описати краще, як вона витрушувала зі штанів те, чим налякалась. Чому в нас такі люди, яким окрім їх комфорту, незважають і паплюжать все??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні