Лучани налякані будівництвом багатоповерхівки посеред подвір’я

0
-2
Лучани налякані будівництвом багатоповерхівки посеред подвір’я
Мешканці проспекту Відродження бояться, що на місці їхнього подвір’я «виросте» незаконна багатоповерхівка та забере у них останній клаптик газону. Про свої страхи сьогодні, 21 червня, лучани розповіли членам профільної комісії міської ради.

До Луцькради звернулись представники ОСББ «Новосел Луцьк», мешканці будинків №47 та 53а, що на проспекті Відродження.

Зокрема, місцева мешканка Жанна Бірук розповіла, що між двома житловими будинками кооператив «Відродження» планує звести ще одну багатоповерхівку, попри те, що там передбачено лише будівництво торгово-офісного павільйону. На думку містян, якщо новий будинок збудують, вони назавжди втратять свою зелену зону та не матимуть й клаптика газону. Водночас «висотка» може суттєво перекрити доступ сонячного світла до помешкань.

«Нам сказали, що у міській раді прийняли рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки. А Лариса Соколовська (колишній заступник міського голови, - ред.) сказала, що перед цим відбулись публічні слухання, про які нас навіть не повідомили. Ми хочемо знати, чи дійсно ділянка була приватизована та чи є у забудовника всі необхідні дозволи», - наголосила Жанна Бірук.
Окрім цього, містяни побоюються не лише втрати зеленої зони, а й великої кількості автомобілів нових сусідів, які просто не буде куди ставити.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував земельному управлінню міської ради, а також Державній архітектурно-будівельній інспекції перевірити скарги містян, а також законність зміни цільового призначення земельної ділянки. Решта членів комісії пристала на ці пропозиції. Також депутати попросили секретаріат Луцькради запросити на наступне засідання представників забудовника. Саме ж будівництво поки вирішили призупинити.

Усі документи депутати сподіваються отримати вже за 10 днів, а через два тижні – висновки Держархбудконтролю.

Якщо ж керівництво житлового кооперативу проігнорує прохання обранців громади, останні організують виїзне засідання комісії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні