--> У якому місті заборонено публічно підтримувати Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У якому місті заборонено публічно підтримувати Україну

1
У якому місті заборонено публічно підтримувати Україну
Відома українська телеведуча Василіса Фролова зазначає, що в ОАЕ немає жодної підтримки українців з боку влади та громадськості, пише Фокус.

Тому, що Об'єднані Арабські Емірати, які є абсолютною монархією, обрали політику повного нейтралітету. Єдина поступка, про яку розповіла Василіса — це спрощена процедура отримання резидентства, яка коштувала їй дешевше, ніж було до війни.

«На другий чи третій місяць після вторгнення українцям дали візу, не безкоштовну, але вона набагато дешевша, ніж давали резидентам раніше. Зараз у нас є однорічна резидентська віза, яку ми отримали не за такі великі гроші. Там є примітка, що ми опинились у цій країні саме через причини війни. Але вона більше нічого не дає. Абсолютно. І в принципі українцям тут нічого не дають», — розповіла Фролова.

Виявляти свою громадянську позицію українцям ніяк не можна: заборонено національну символіку, не можна повісити український прапор на вікно або балкон, не можна вийти у футболці з прапором, проте ведуча знайшла вихід.

Виходячи на вулицю, вона чіпляє на візок сина маленький синьо-жовтий бантик, або ж український прапорець, і розмовляє лише українською. Так їй вдалося познайомитись і з іншими резидентами з України та тими, хто підтримує нашу країну. Втім, раніше ведуча публікувала відео, на якому показувала, що ризикнула вийти на вулицю, вкривши візок сина українським прапором. У пості Фролова наголосила, що це максимальний прояв патріотизму, який дозволено у Дубаї.

Також заборонено влаштовувати мітинги на підтримку України та збирати гроші на ЗСУ. За це загрожує штраф та депортація.

«Тут не можна виходити з прапором. Була величезна виставка, де кожна країна себе уявляла, і ось навіть туди не можна було зайти у футболці з прапором України. Просто не пускали на вході. Кажуть, що росіян теж не пускали. Але це все одно було неприємно". Це пов'язує руки. Але це країна, яка нас дала притулок, і якщо ми залишаємося тут, то маємо поважати правила цієї країни«, — розповіла ведуча і зазначила, що обдурити державу ніяк не вийде, так що доводиться підкорятися, якщо не хочеш опинитися в в'язниці, або заплатити величезний штраф. Тут він становить близько 50 тисяч доларів та вище.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А прапори інших країн можна, Вірменії, Азербайджану?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні