Українські обмінники відмовляються приймати долари: причини

2
-3
Українські обмінники відмовляються приймати долари: причини
Українці стали скаржитись на банки, що не приймають долари через незначні пошкодженя. НБУ навіть адресував листа до фінансових установ з проханням не відправляти таких клієнтів до регулятора.

Про це пише OBOZREVATEL.

Яку валюту не приймуть?

Нацбанк постановив, що касир у банку може вирішувати сам, приймати валюту чи ні. Попередньо він зобов'язаний переглянути купюри під збільшувальним склом, прогнати через детектор валют (також має властивості визначення фальшивок).

З чим можуть виникнути проблеми:

- з валютою, яка має кілька пошкоджень відразу;

- яка значно зношена (стара);

- яка порвана;

- на якій є плями фарби.

Навіть якщо на купюрі невелика точка, яку видно на детекторі валют, обмінники і банки можуть таку купюру не брати.

Як розповів киянин Артем, купюру в 100 доларів через невеликі плями відмовилися приймати і обмінники, і Ощадбанк. Пропонували за комісію знайти банк, який приймає стару валюту, і обміняти купюру на нову.

"Сказали потрібно йти в банки, які приймають стару валюту, наприклад, Кредит Агріколь. При обміні будуть стягувати комісію", – розповідає киянин. Правда, по дорозі в банк для обміну зі сплатою комісії він зайшов в ще один обмінник, там співробітник на касі була менш уважною і купюру прийняла.

Яка комісія стягуватиметься?

Залежно від ступеня зношеності або ушкодження купюри, розмір комісії може становити від 5 до 50%. У банках комісія може бути нижчою, а у посередників при високій комісії гроші можуть віддати відразу.

"У Національний банк України надходять численні запити та скарги від громадян щодо відмови банків у прийомі для здійснення валютно-обмінних операцій зношених і пошкоджених банкнот іноземних валют", – відзначають в НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно роблять, що не приймають. А якій касирші приймального валютного пункту треба проблеми при здачі старих банкнот у банк. Людина сама по собі хитра натура, яка має валюту з пошкодженнями, зношеннями, порваними чи на яких є плями фарби або залишки горіння, і ця хитра людина повинна знати, що з такими доларами чи з такою іншою закордонною валютою треба зразу йти до банку та писати заяву, вислухати у службі безпеки банку розумний інструктах, від тоди йому замінять стару банкноту на нову. Маєш, нікому непотрібні волютні банкноти, знай, що крім центрального банку ніхто їх не прийме.
Відповісти
Львів- cashcrash.lviv.ua - міняють все що на гроші подібне, долари, євро, фунти.... старі, пошкоджені, ветхі, зношені !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні