--> Чи можна вживати алкоголь до та після вакцинації | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна вживати алкоголь до та після вакцинації

0
1
Чи можна вживати алкоголь до та після вакцинації
У дні, які йдуть до або після отримання вакцини COVID-19, не варто вживати алкоголь, оскільки в цей час імунна система повинна належним чином працювати, а спиртні напої можуть цьому завадити. Однак, якщо зазвичай людина не вживає їх надміру, то вонаможе не утримуватися в період вакцинації від вживання спиртного.

Про це пише видання "Healthline".

Думки фахівців у цьому питанні різняться, оскільки до висновку про заборону на вживання алкоголю в період вакцинації прийшли експерти в Росії і Великобританії. А протилежної думки дотримуються їх американські колеги.

Зокрема, доктор філософії, імунологиня в Манчестерському університеті Шина Круікшенк зазначила, що пити не можна напередодні і незабаром після вакцинації, а ось російський чиновник охорони здоров'я пішов іще далі і порадив громадянам, яких вакцинують вакциною Sputnik V, утримуватися від алкоголю протягом двох місяців. Однак розробник препарату назвав таку пораду надто різкою і зазначив, що трьох днів до та після буде достатньо.

Також видання зазначає, що фахівець із інфекційних захворювань в Michigan Medicine доктор Сандро Чинті не вважає, що є необхідність утримання від алкоголю після будь-якої дози вакцини від COVID-19.

Зі свого боку доктор Хана Ель Сахль, доцент молекулярної вірусології, мікробіології та медицини і одна з національних співголів випробування вакцини Moderna COVID-19 зазначила, що хоча надмірне вживання алкоголю є проблемою для здоров'я загалом, людей не просять утримуватися від випадкового або помірного вживання алкоголю перед вакцинацією.

"Споживання алкоголю не оцінювалося як змінна в великому клінічному дослідженні фази 3. Ми не очікуємо, що випадкове або помірне вживання алкоголю вплине на реакцію на вакцину і не просимо широку громадськість утримуватися від алкоголю під час вакцинації", – сказала вона.

Загалом поради про відмову від спиртного в період щеплень базуються на тому, що, як сказав доктор философії, доцент біологічного факультету Мерілендського університету Лойола Крістофер Томпсон, "більшість доступних даних про те, як алкоголь впливає на імунну систему і реакцію на вакцини, припускають, що загалом людям слід уникати пияцтва", хоч конкретних досліджень наразі і немає.

"В ідеалі цього слід уникати, принаймні, за тиждень до першої дози і один місяць після другої", – зазначив він.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні