--> На заправках в Україні зникне бензин А-95 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На заправках в Україні зникне бензин А-95

3
-8
На заправках в Україні зникне бензин А-95
Вже в червні на деяких заправках в Україні може зникнути найпопулярніший бензин – А-95. Причина – перебої з поставками. Найбільший постачальник А-95 в Україну – Білорусь – не підтвердила відвантаження на червень.

Інформує Прямий.

“Сьогодні нам сказали, що постачань А-95 не буде зовсім. Тим часом буде постачено повний обсяг А-92”, – сказав співрозмовник enkorr, який побажав залишитися невідомим.

За його словами, причини такого рішення невідомі.

“Ми продовжуємо перемовини. За нашими даними, Мозирський завод залито бензином”, – повідомив другий респондент на умовах анонімності.

Він вважає, що в разі повної відмови від своїх контрактних зобов’язань репутації надійного постачальника БНК буде завдано нищівного удару.

“Ми розуміємо, що ремонт, що обсяги може бути урізано, але щоб узагалі закрити відвантаження і повідомити про це за три дні до кінця місяця – це неприпустимо з будь-якої точки зору. У наступному році з ними просто ніхто не підпишеться”, – запевняє співрозмовник enkorr, вважаючи, що такий демарш може стати приводом для введення обмежувальних заходів щодо постачань із Білорусі.

Експерти enkorr вважають, що в разі припинення постачань бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тисяч тонн, що становить близько 50% ринку цієї марки.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет Міністрів України ввів державне регулювання цін на паливо на період дії карантину. Так, граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

Середня вартість дизельного пального і бензину визначається Мінекономіки на підставі розрахунків НАК “Нафтогаз України”, проведених з урахуванням даних Platts CIF NWE за попередню декаду, сум митних платежів та офіційного курсу валют, встановленого НБУ. Оприлюднення міністерством середніх цін одного літра дизпалива і бензину відбувається щомісяця 3-го, 13-го і 23-го числа. Згідно з цими розрахунками, середня ціна дизельного пального на другу декаду травня з урахуванням граничної націнки мала становити 27,89 гривні за літр, бензину – 30,22 гривні за літр.

У зв’язку з цим більшість мереж, які торгують брендовим пальним, у минулі вихідні заявили про припинення його продажу. Після цього Мінекономіки 16 травня випустило роз’яснення, що максимальна торговельна надбавка для “брендового преміального пального” не застосовується. Пізніше про відновлення продажу преміальних видів пального повідомили мережі KLO, Socar і Shell.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може на дорогах машин поменшає...
Відповісти
*причини такого рішення невідомі* - якщо один баран забороняє білорусам літати,
то другому баранові одразу стають невідомі причини забороні експорту бензіна...
Відповісти
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Youtube, что узнать что происходит в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали вредную информацию.
Я нашел очень полезный сайт и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время читаю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих новостей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/
https://ukr-life.com.ua/kakoj-budet-pogoda-na-pasxu-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/pensiya-ili-zarplata-rabotayushhim-pensioneram-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/povyshenie-zarplaty-dsns-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/socialnye-vyplaty-na-detej-v-ukraine/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні