Який імунітет сильніший: після вакцинації чи після хвороби?

0
6
Який імунітет сильніший: після вакцинації чи після хвороби?
Лікарка розповіла, який імунітет від коронавірусу сильніший: після щеплення чи після хвороби.

Наталя Виноград, головний спеціаліст МОЗ з епідеміології, вважає, що імунітет від перенесеної хвороби сильніший, ніж від щеплення і більш стійкий до інфекції. Про це пише Апостроф.

Наталя Виноград вважає, що це стосується будь-якої інфекції, не тільки ковіду, адже природний імунітет набагато ефективніший за штучний. Медик повідомила також, що згідно з останніми дослідженнями, імунітет у людини, яка перехворіла коронавірусом, зберігається від року і довше.

За словами лікарки, вакцина захищає лише від одного штаму коронавірусу. А от як вона захищатиме організм від інших штамів - невідомо.

Коли ж людина переносить хворобу, виробляється комплексний імунітет - весь організм перебудовується на захист від інфекції. Саме тому постінфекційний імунітет набагато ефективніший після будь-яких захворювань, вважає фахівчиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні