--> Під Луцьком священник Московського Патріархату «переосвятив» новий придорожній хрест | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під Луцьком священник Московського Патріархату «переосвятив» новий придорожній хрест

4
-7
Під Луцьком священник Московського Патріархату «переосвятив» новий придорожній хрест
Жителі села Цеперів, що розташоване у Луцькому районі шоковані самочинними діями Волинської єпархії УПЦ МП. Владика Михаїл, який очолює Волинську єпархію ПЦУ самостійно освятив придорожній хрест, який установили за тиждень до інциденту.

Про це повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

Що трапилось

Жителі села розказали, що раніше, тут не було ні храму, ні каплиці, тому хрест – це перша святиня села. Він був встановлений завдяки фінансовій підтримці мецената Ігоря Павловича. Благодійник сам ініціював освячення хреста.

Процедура освячення пройшла на Вербну неділю, 25 квітня, митрополит Луцький, Волинський Михаїл разом та інші священнослужителі освятили хрест у присутності мецената й чималої кількості селян.

Проте, у селі пройшли чутки, що на третій день Пасхи Московський Патріархат планує «переосвятити» святиню, а саме – настоятель храму села Баїв, отець Василь Левковець. В результаті, 4 травня, це і сталось.

Як прокоментували ситуацію у Волинській єпархії ПЦУ

Протоєрей Володимир Присяжнюк, декан Луцького районного деканату Волинської єпархії ПЦУ прокоментував ситуацію «дикістю, незнанням церковних канонів і провокацією міжконфесійного протистояння».

За словами протоієрея, віросподівання – абсолютно вільна справа, тому, якщо люди, які встановлювали хрест, виявили бажання, аби він був освячений ПЦУ, то варто їм залишити це право.

«На жаль, там, де можна було, настоятель цього храму відстоював Москву. Виходить, що наплювали і на мецената, і на тих людей, які хотіли бачити святиню, освячену ПЦУ, у своєму селі. Прикро просто, що таке відбувається у наш час», - додає протоєрей Володимир Присяжнюк.

Він повідомив, що далі у селі планують реєструвати релігійну громаду та будувати каплицю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ -деструктивна церква
Відповісти
А в того "панотця" під рясою ніяких погонів немає. Бо діє як в окупованому Криму.
Відповісти
Москаляку на гіляку! Потім грати патиком у сраку!
Відповісти
Спаліть того хреста, як оскверненного
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні