Попри коронавірус вчителі не отримають доплат

2
-3
Попри коронавірус вчителі не отримають доплат
У державному та місцевих бюджетах не враховані видатки для встановлення освітянам надбавок за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я.

Інформує Діло.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти на звернення Київської профспілки працівників освіти і науки щодо додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу освітян.

У Міносвіти повідомляють, що реалізація запропонованої пропозиції щодо встановлення всім працівникам закладів освіти додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я потребуватиме суттєвих додаткових витрат з державного та місцевих бюджетів.

«За інформацією Міністерства фінансів, зазначені видатки у державному та місцевих бюджетах на 2021 рік не враховані», – зазначають у Міністерстві освіти.

Водночас у відомстві наголосили, що встановлювати такі доплати і надбавки до заробітних плат мають право керівники закладів у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків.

«Зокрема, працівникам закладів освіти, у тому числі й не педагогічним, для компенсації за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я керівником закладу може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки)», – повідомляють в освітньому відомстві.

Окрім того, у МОН повідомили, що відомство зверталось до департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій з рекомендацією спрямовувати залишки освітньої субвенції, які утворилися на рахунках місцевих бюджетів, на забезпечення проведення дистанційного навчання та преміювання вчителів, встановлення їм надбавок за виконання особливо важливої роботи, за складність і напруженість у роботі.

«Місцеві органи виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» можуть самостійно приймати рішення щодо встановлення стимулюючих виплат педагогічним працівникам», – відповіли в Міністерстві освіти і науки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, що вчителям ще доплачують надбавки до зарплати за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я? Не зрозумів, а який у них ризик? Вони, що на передовій зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність України. Давайте прирівняємо ще вчителів до медичних працівників, які цілий робочий день знаходяться у масках, на руках гумові рукавиці, в спеціальному захисному комбінезоні. Давайте прирівняємо ще вчителів до працівників медзакладів, які працюють з інфікованими хворими на ВІЛ-СНІД, гепатит, туберкульоз, іншими тяжкими інфікованими хворими. За що вчителям надбавки? Давайте також придумаємо надбавки водіям і контролерам тролейбусів, автобусів та маршрутних таксі, вони також працюють в самій гущі масового скупчення пасажирів і працюють не так як вчителі, а по 10-12 годин на добу. Давайте придумаємо надбавки тим громадянам, які стоять в черзі до касира у магазині чи супермаркеті, а буває, що просторюєш у черзі, щоб оплатити за товари по 30-50 хвилин. Ці люди також наряжають себе на те, що можуть підхопити хворобу. Давайте придумаємо ще надбавки офісним працівникам: банків, фірм, підприємст, держустанов - коли в одному приміщенні сидять понад 12-15 чоловік, а приміщення можуть бути не всі обладнані кондиціонером......!? І у таке приміщення стоїть ще черга громадян на прийом.....!? Хто застрахований, що серед тих хто перебуває в черзі немає ковідних хворих, людей з ВІЛ-СНІДом або з туберкульозом....?
Відповісти
Маку об'їлися.
А чого не 100%?
Робочий тиждень 18 годин. Карл 18. Впаяти по 40, як роботягам. Лишніх, які при цьому з'являться скоротити. Тим, що залишилось підняти на 50.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні