Чиновникам хочуть обмежити зарплати

1
-3
Чиновникам хочуть обмежити зарплати
Народні депутати підготували законопроект стосовно обмеження заробітних плат чиновників та інших посадових осіб.

Повідомляє Голос України.

Це надзвичайно болюча для країни тема, адже чиновники та топ-менеджери державних підприємств не повинні отримувати захмарні заробітні плати в бідному суспільстві, переконані народні депутати. І їхні заробітні плати повинні бути чітко прив’язані до розміру мінімальної заробітної плати в країні!

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав на своєму засіданні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств».

Документом визначається, що максимальний розмір місячної зарплати керівних працівників органів державної влади або утворених такими органами державної влади підприємств, установ та організацій, народних депутатів, державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування не може перевищувати п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

Досвід
Основна зарплата депутата в Польщі — майже 10 тисяч злотих на місяць. Але до неї додаються надбавки і гроші на депутатську діяльність (помічників, переїзди), які разом із зарплатою можуть становити до 25 тисяч злотих (6585 доларів США).

Законопроектом № 3034 пропонується внести зміни до законів «Про оплату праці», «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України».

За приклад автори законопроекту взяли досвід європейських країн, зокрема Польщі, де заробітні плати чиновників, в тому числі і перших осіб держави, прив’язані до середньої та мінімальної заробітних плат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, а на скільки вона стане меншою) хоч би не позорилися краще б підняли держслужбовцям звичайним, а не начальникому складу!!! Скоро за такий мізер як платять рядовим держслужбовцями їх просто не буде !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні