У Луцьку – скандал через будівництво церкви під вікнами багатоповерхівок. ВІДЕО

7
1
У Луцьку – скандал через будівництво церкви під вікнами багатоповерхівок. ВІДЕО
Прибудинкову територію відразу двох луцьких багатоповерхівок перекупив панотець і міриться будувати тут церкву. Мешканці зчинили ґвалт. Запевняють, проти церкви нічого не мають. Але не під своїми вікнами.

У законах світських і церковних розбиралися журналісти 12 каналу.

Просто у вікна мешканців кількох будинків на Конякіна невдовзі можуть бити церковні дзвони. Впритул до багатоповерхівок священник УПЦ (МП) береться зводити храм. Розчистив територію, поставив паркан. Тутешні мешканці обурюються: їх позбавили прибудинкової території. Та й будівництво, переконують, незаконне.

Щоб отримати дозвіл на будівництво священник Іоанн Піпаш довго і наполегливо оббивав пороги мерії. Але марно. У тому місці, кажуть в луцькому управлінні містобудування, не тільки церкву, а й будь-що на підмурівку зводити зась.

“Зреалізувати там храм є не можливим, тому що є розриви від будинків, є комунікації, які треба переносити, і є інші нормативні обмеження. Найкращим виходом з цієї ситуації було би все таки обміняти земельну ділянку і шукати інше місце для реалізації цього задуму”, – каже заступник головного архітектора Луцька Андрій Маруняк.

Цю ділянку міська рада продала ще у 2004 році, а він перекупив її у попередніх власників, розповідає отець Іоан. Конфліктувати з місцевими мешканцями не хоче. І запевняє: церкву там не будуватиме. А от капличку точно поставить.

“Поставлю якийсь вагончик, щоб ми могли звершувати своє служіння”, – планує отець Іоанн.

Що ж до церкви, то проситиме владу дозволу зміститися ближче до дороги. І вже там будуватиме храм.

Мешканці запевняють: до дороги кілька метрів, отож відступати особливо нікуди. Тому, якщо священнику дадуть добро, як не крути, а церква таки буде під вікнами.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку каплицю, а потім "тишком-нишком" і церкву "втюхає".І що саме дивно ніхто з контролюючих органів цього бачити не буде.А коли добудують то вже скажуть " А де були раніше, тепер не розвалювати ж"!!!
Відповісти
Геть московського попа!
Відповісти
Цікаво, а якби впритул до багатоповерхівок священник з УПЦ (КП) брався би зводити храм, тоді що сказали би парафіяни? Чи можливо махнули би рукою і між собою проговорили: "не буде заважати, це ж наш будує український храм".
Відповісти
У нас на Володимирській, поруч спортшколи теж незаконно збудували. Луцький суд заборонив будівництво, оскільки поруч теплотраса (перший стрічковий фундамент пустили взагалі по ній), бомбосховище, до якого перекрили вільний доступ своїм забором. Але згодом Львівський скасував рішення місцевого, будівництво продовжили. Церкву відвідує небагато людей, але для фотозвіту спонсорам, збирають чималу кількість прихожан. Мешканці району були проти будівництва, але великі гроші вирішують все. Тепер замість єдиної галявини в районі, з берізками, де грали хлопчаки у футбол, дівчатка розкладали покривала і грались ляльками, стоїть церква, яку відвідує декілька бабусь з району, і їхні сім'ї, ну явно що не спонсори такої будівлі. Здогадайтесь самі, хто може бути спонсором УПЦ МП . До речі попереднього батюшку, який будував церкву, прогнали саме за проукраїнську позицію. Боляче дивитись, що останні декілька днів на сході гинуть наші захисники-воїни, а в тилу вільно працює і промиває мізки церква окупанта. Тому цілком підтримую позицію мешканців того району. А наостанок слова підтримки ВЕЛИКОЇ людини, рядки якої процитую "Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая ..".
Відповісти
До Green. Зелений, ти знову, брєд пишеш?
Відповісти
Яке "чумидло" під моїм "ніком" пише?
Відповісти
То не "бред", а окупація, яка стратегічно дуже вигідна для Росії. Через церкву легко маніпулювати людьми, налаштовувати один проти одного. Зверніть увагу, жоден священник української церкви не буде виганяти кумів під час обряду хрещення після запитання "в яку церкву ходите" і отримавши "невірну відповідь". Також це стосується відспівування померлих не з їхньої церкви. Чому такі запитання не виникають у католицьких служителів, українських? А все тому, що ці священники служать Богу, а не Москві. Тому і спостерігаємо останнім часом тенденцію активного забудовування української землі московськими церквами, а в подальшому промивка мізків.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні