Світу «світить» глобальний дефіцит води

1
-1
Світу «світить» глобальний дефіцит води
У світлі нинішньої санітарної кризи проблема забезпечення жителів Землі водою для задоволення гігієнічних потреб "стає актуальною як ніколи".

Генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азуле заявила, що до 2030 року світ зіткнеться з глобальним дефіцитом води в розмірі 40%. Про це пише Корреспондент.

За її словами, ситуація з нестачею води посилиться і через інші глобальні проблеми, в тому числі через наслідки пандемії.

Азуле зазначила, що світ прикладає недостатньо зусиль для збереження водних ресурсів, і зараз гостро стоїть питання про правильну оцінку їхньої вартості.

"Вода - це наш найцінніший ресурс, "блакитне золото", до якого більше 2 млрд людей не мають прямого доступу. Вона не тільки необхідна для виживання, але і відіграє санітарну, соціальну та культурну ролі в людських суспільствах", - наголосила глава організації.

Одре Азуле запропонувала розробити комплексний підхід, який дозволить розглядати різні аспекти водних ресурсів, щоб визначити відповідні варіанти політики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може треба припинити виготовляти непотрібні речі на виготовлення яких потрібно багато води!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні