Спростували 6 популярних міфів про здорове харчування

0
-1
Спростували 6 популярних міфів про здорове харчування
Експерти зі США розвіяли 6 міфів про здорове харчування.

Дієтологиня Марія Адамс порадила не розділяти продукти на погані чи хороші, пише KSL. Можна відмовитися від дієт на користь збалансованого раціону. Уживання шкідливої їжі не повинне викликати почуття провини.

"Коли ви розумієте, що вся їжа за своєю природою не є ні хорошою, ні поганою, відкриваються двері до більш гнучкого та реалістичного режиму харчування", – стверджує вона.

Експертка з харчування Енн Моней не рекомендує відмовлятися від їжі суворо після 18:00. Дієтологиня порадила з'ясувати причину нічного голоду, оскільки може бути, що ранкові та денні прийоми їжі занадто малі або не збалансовані з точки зору макроелементів.

Нутриціологиня Ліза Янг зазначає, що цільнозернові та крохмалисті овочі, такі як батат, овес, кіноа та коричневий рис можуть бути включені до здорового раціону, оскільки організм повинен отримувати різноманітну їжу. Тому не слід відмовлятися від вуглеводів.

Не існує ідеальної кількості прийомів їжі чи оптимальних порцій. Те, що найкраще підходить для однієї людини, може не працювати для іншої. 3 прийоми їжі по 600 калорій в день викличуть такий же термічний ефект, що і 6 – по 300 калорій. Головне – не забувати рахувати калорії і зробити свої прийоми їжі регулярними, незалежно від їхньої кількості.

Люди, що стежать за харчуванням, зазвичай відмовляються від таких продуктів як: білий хліб, рис, макарони і навіть банани. Однак дієтологиня-нутриціологиня Ківіон Міллер запропонувала своїм пацієнтам поєднувати ці продукти з чимось більш корисним: наприклад, запікати для гарніру картоплю разом з овочами або додати в печеню з курки і рису стручкову квасолю.

Дієтологиня-нутриціологиня Сара Шліхтер зазначила, що оброблені або готові до вживання продукти не завжди настільки шкідливі, як їх описують. Дієта з високим вмістом цільних продуктів може мати багато переваг, а оброблені харчові продукти все ж можуть приносити поживні речовини. Нормально час від часу їсти консерви з тунця, квасолю в банках, йогурт, заморожені овочі, сир-косичку, хумус і крупи швидкого приготування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні