Вже вісім країн призупинили вакцинацію громадян проти коронавірусу препаратом AstraZeneсa

0
-3
Вже вісім країн призупинили вакцинацію громадян проти коронавірусу препаратом AstraZeneсa
Вже вісім країн призупинили вакцинацію громадян проти коронавірусу препаратом AstraZeneсa. Данія, Норвегія, Ісландія та Італія оголосили, що припинять розповсюджувати вакцину через побічні ефекти.

Інформує Громадське.

Про це пише Reuters та BBC.

Так, Данія оголосила, що тимчасово припинить використання вакцини AstraZeneсa/Oxford як запобіжний захід після повідомлення про одну смерть, а також ㅡ про утворення тромбів у людей, яких щепили цим препаратом.

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що поки рано говорити, чи існує зв'язок між цим та вакциною AstraZeneca. Так для у вигляді запобіжного заходу влада Данії на 14 днів призупинить використання препарату.

Після такого кроку Данії аналогічне рішення ухвалили ще дві скандинавські країни ㅡ Норвегія та Ісландія. Жодна з країн не зазначила на скільки триватиме пауза у вакцинації цим препаратом. Директор із запобігання та боротьби з інфекціями Норвезького інституту громадського здоров'я Гейр Букхольм заявив, що рішення є питанням обережності.

Водночас Італійське агентство з лікарських засобів (AIFA) повідомило, що заборонить використовувати конкретну партію препарату та залишає за собою право «вживати подальших заходів, якщо це буде необхідно».

Раніше рішення призупинити щеплення вакциною AstraZeneсa також ухвалили Естонія, Латвія, Литва, Люксембург. Країни розслідуватимуть чи справді цей препарат впливає на згущення крові.

Що кажуть експерти?

Європейське агентство лікарських ( EMA) засобів зазначило, що попередня перевірка партії вакцини AstraZeneсa (ABV5300) не показала, що саме вона є причиною випадків утворення тромбів у пацієнтів. Партія вакцини містила мільйон доз препарату, її направили до 17 країн Євросоюзу.

Наразі Комітет з безпеки агентства розслідує випадки, пов'язані з можливою «побічкою» вакцин з цієї партії. Всього, за даними EMA, cтаном на 9 березня було зареєстровано 22 випадки утворення тромбів серед 3 мільйонів людей, щеплених вакциною COVID-19 AstraZeneca у Європі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні