Кремль назвав «серйозним втручанням» рішення ЄСПЛ про звільнення Навального

0
-3
Кремль назвав «серйозним втручанням» рішення ЄСПЛ про звільнення Навального
Речник російського президента Дмітрій Пєсков назвав рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо опозиціонера Алєксєя Навального "неприпустимою спробою втручання у внутрішні російські судові справи".

Про це представник Кремля заявив журналістам у четвер, повідомляє Європейська правда.

"Рішення неправомірне, є дуже серйозною спробою втручання у внутрішні російські судові справи, що, з нашої точки зору, є неприпустимим", - заявив Пєсков.

"Ми не шукаємо конфронтації, але, з іншого боку, звичайно, подібні рішення, поспішність у прийнятті подібних рішень, явна ангажованість у прийнятті такого рішення викликають у нас дуже багато питань", - додав він.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини застосував правило 39 регламенту суду, визначивши російському уряду негайно звільнити Навального зі слідчого ізолятора.

Правило 39 Регламенту ЄСПЛ передбачає застосування тимчасових заходів у випадках існування ризику заподіяння невиправданої та неминучої шкоди основним правам і свободам людини.

Йдеться про те, що ЄСПЛ уперше зобов'язує державу звільнити затриманого на час досудового слідства у скарзі щодо політичних переслідувань, ще до розгляду у Страсбурзі цієї скарги по суті.

Раніше міністр юстиції РФ Костянтин Чуйченко назвав безпрецедентною вимогу ЄСПЛ звільнити Навального з-під варти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні