--> 10-річний хлопчик розбагатів через «битву» інвесторів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

10-річний хлопчик розбагатів через «битву» інвесторів

0
-1
10-річний хлопчик розбагатів через «битву» інвесторів
Раптове значне зростання акцій компанії GameStop принесло вигоду дрібним інвесторам, багато з яких були здивовані несподіваною удачею. Одним з них виявився 10-річний хлопчик Джейдін Карр з Сан-Антоніо (штат Техас, США).

Про це повідомляє видання The Washington Post.

GameStop - американська роздрібна мережа з продажу ігрових приставок, комп'ютерних ігор та ігрових аксесуарів.



П'ятикласник Джейдін Карр отримав 10 акцій GameStop вартістю 6,19 доларів кожна як подарунок від своєї матері в грудні 2019 року.

Мати хлопчика - Ніна Карр - фахівець з харчування у сфері охорони здоров'я, яка розвиває власний бізнес. Вона вирішила придбати акції, оскільки її син захоплюється відеоіграми (сім'я купувала їх у GameStop). Крім того, вона хотіла потрохи пояснювати хлопчикові, як працює фондовий ринок.



"Мета полягала в тому, щоб переконатися, що він знає ціну долара і те, як управляти грошима", - розповіла вона виданню.

За словами жінки, з тих пір, як в лютому 2014 помер батько Джейдіна, для неї стало пріоритетом навчити хлопчика правильно поводитися з грошима. Але минулого тижня покупка принесла несподіваний прибуток: вартість 10 акцій, подарованих Джейдіну, зросла з 60 доларів до 3200 доларів.

31-річна Ніна Карр якраз працювала вдома в середу, коли на її телефоні почали з'являтися новинні повідомлення про спровоковане інвесторами-любителями з Reddit зростанні акцій GameStop.

"Я не могла повірити, що це правда", - заявила вона.
Жінка побігла в спальню до сина і пояснила йому, що сталося з його акціями GameStop і чому вони раптово різко зросли.



"Вона сказала, що акції майже ніколи не ростуть таким чином, тому, якщо я хочу продати їх, ми повинні зробити це просто зараз", - повідомив, у свою чергу, журналістам 10-річний Джейдін.

Ніна Карр дала можливість синові самостійно вирішити, що робити з акціями, і Джейдін таки вирішив їх продати. З отриманої суми (3200 доларів) було вирішено покласти 2200 доларів на ощадний рахунок Джейдіна.

Те, що відбулося стало для хлопчика новим неоціненним досвідом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні