Підприємливі лучани виготовляли фальсифікат елітного алкоголю

0
2
Підприємливі лучани виготовляли фальсифікат елітного алкоголю
За виготовлення та реалізацію алкогольного фальсифікату на Волині перед судом постане організована група осіб.

Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Волинській області, пише Конкурент.

Податкова міліція Волині під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою організованої групи осіб, які виготовляли та реалізовували алкогольний фальсифікат.

Слідство встановило, що підозрювані – організатор та троє співвиконавців, влаштували незаконне виробництво алкогольних напоїв в гаражному приміщенні одного з районів міста Луцька. За допомогою системи змішування, фільтрації та розливу «кустарним» способом зловмисники здійснювали фасування фальсифікату у пляшки. Надалі продукція проходила етапи «коркування», «брендування» та обклеювання підробленими марками акцизного податку.

Фальсифіковані лікеро-горілчані вироби під виглядом продукції відомих торговим марок ділки реалізовували на території Волинської області.

Під час проведених у червні 2020 року оглядів за місцями здійснення незаконної діяльності вказаних осіб, податківці виявили та вилучили понад 600 літрів рідини з характерним запахом спирту та понад 1 000 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Окрім того, вилучили марки акцизного податку з явними ознаками підробки та обладнання, що забезпечувало виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв.

За результатами проведених слідчих дій, чотирьом особам оголосили підозри про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, держаних цінних паперів, білетів, державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. Невдовзі члени організованої групи постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні