--> У Луцькій райраді обрали заступника голови. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцькій райраді обрали заступника голови. ФОТО

0
-6
У Луцькій райраді обрали заступника голови. ФОТО
У Луцьку призначили заступника голови районної ради, а також затвердили штатний розпис.

Ці та інші рішення прийняли під час сесії Луцької районної ради у вівторок, 15 грудня.

Першим на порядку денному було питання про обрання заступника голови районної ради. Запропонували кандидатуру депутата від ВО "Свобода" Сергія Сівака.



Проти такого порядку денного виступив очільник фракції "Громадянського Руху "СВІДОМІ" Юрій Циганюк. Він запропонував зняти питання щодо обрання заступника з розгляду та повернутись до нього після затвердження бюджету Луцького району.

"Ми вважаємо, що в умовах невідомого і несформованого бюджету районної ради доцільно зняти це питання. Жодних упереджень чи сумнівів у професійних і особистих якостях кандидата ми не маємо. Але поки ми не маємо цифри, і не розуміємо, яким бюджетом володіємо наразі, я просив би зняти це питання з розгляду сесії районної ради", –– зазначив Юрій Циганюк.



Депутати не підтримали пропозицію "СВІДОМИХ".

Із заявою виступила також "Аграрна партія". Депутати цієї фракції відмовилися брати участь у голосуванні, адже кандидатуру заступника ні з ким із них не обговорювали.

Обирали заступника шляхом таємного голосування. За його кандидатуру проголосував 41 депутат. Проти проголосували троє. Не голосували 10 депутатів.



Новообраному заступнику Сергієві Сіваку присвоїли сьомий чиновницький ранг, оклад розміром 12 тисяч гривень та 600 гривень надбавки за ранг.



Далі депутати декількох фракцій намагалися змінити постійні комісії, до яких їх призначили "за зачиненими дверима".

"Розподіл депутатів у постійні комісії відбувався без обговорення з фракціями. Минулого пленарного засідання голова районної ради дав персональну обіцянку, що надалі склад та кількість постійних комісій будуть переглянуті, і депутати легко зможуть перейти з однієї комісії в іншу. Сьогодні ми побачили, що більшість не дає можливості депутатам перейти в інші постійні комісії. Фактично, ми не можемо нічого змінити в структурі постійних комісій. Разом із тим, наша фракція наполягає на тому, що їхню кількість потрібно зменшувати", – зазначив депутат від "СВІДОМИХ" Олександр Бондар.



У свою чергу депутат Юрій Циганюк пояснив, що кожен депутат має право працювати у тій комісії, в якій він бачить найбільше можливостей для самореалізації.

"Нас насторожило те, що розподіл людей у комісіях, як і власне саме формування комісій відбулося на закритих зборах ще до проведення першого пленарного засідання сесії. Це було непрозоро, не була зібрана погоджувальна рада голів фракцій. Тому наша позиція абсолютно логічна і послідовна.

Сьогодні не відбулося пакетне голосування за перехід у комісіях. Бо голосування в індивідуальному порядку за принципом "когось підтримуємо, а когось - ні" більше схоже на якісь політичні ігрища, яким не повинно бути місця у Луцькій районній раді. Голова районної ради у приватній розмові запевнив, що це питання винесуть на наступну сесію, і повторно його розглянуть. Дуже на це сподіваюся", – сказав Юрій Циганюк.



Проголосували депутати за затвердження структури і чисельності апарату районної ради. Це питання викликало у сесійній залі найбільше дискусій. Так, представники "Аграрної партії" мали ряд запитань стосовно найменування посад у штатному розписі. Депутатка Раїса Кучмук запропонувала в майбутньому все ж внести зміни до структури апарату, адже така його чисельність і такий розподіл, на її думку, не виправдає себе.



Депутатка від фракції "Громадянського Руху "СВІДОМІ" Оксана Урбан також виступила проти формування апарату ради. За її словами, поки не стане відомий бюджет органу місцевого самоврядування, брати у штат велику кількість працівників недоцільно.

"Наша фракція наголошує, що структура та чисельність апарату районної ради є необґрунтованою. Ми не можемо утримувати 18 штатних одиниць у виконавчому апараті у той час, коли повноваження у районної ради відповідно до законодавства мінімальні, а бюджет взагалі невідомий. Мені, як експерту з децентралізації з п'ятирічним досвідом уже зрозуміло, що наш майбутній бюджет не дасть змоги утримувати навіть тих працівників, які є зараз в апараті районної ради. Давайте бути свідомими і відповідальними, та не роздувати структуру апарату заради політичних договірняків", – наголосила депутатка.



Її пропозицію, однак, на сесії не розглянули.

Протягом сесії депутати проголосували також за президію районної ради і за початок реорганізації Горохівської, Ківерцівської, Рожищенської, Маневицької районних рад шляхом приєднання їх до Луцької райради. З-поміж депутатів створили спеціальну ліквідаційну комісію, яка займатиметься питаннями реорганізації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні