--> Лікарі продавали у Китай немовлят, яких народили українки. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікарі продавали у Китай немовлят, яких народили українки. ФОТО

1
18
Лікарі продавали у Китай немовлят, яких народили українки. ФОТО
На причетність до покупки новонароджених дітей в Україні зараз перевіряють 140 громадян КНР.

Працівники правоохоронних органів Києва припинили злочинну діяльність осіб, які налагодили торгівлю немовлят.

Як повідомили у Нацполіціі Києва, учасники групи підшукували іноземців, охочих народити дитину в Україні.

При цьому вони забезпечували штучне запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері і сприяли вивезенню немовлят за кордон шляхом укладення фіктивного шлюбу з громадянками України. Інші співучасники знаходили жінок на території України для оформлення фіктивних шлюбів і залучення до участі в сурогатних програмах.

Послуги посередників потенційним батькам за народження дитини в Україні обходилися в 50 тис. доларів: організація штучного осіменіння за допомогою сурогатної матері – від 15 тис. доларів, послуги з укладання фіктивного шлюбу – від 1 тис. доларів.

В одному зі столичних будинків в різних квартирах виявлено 5 немовлят у віці до двох місяців, які перебували під наглядом жінок. В ході обшуків вилучено медичні довідки дітей, ноутбуки, мобільні телефони, гроші та документація.

Заступник глави МВС Антон Геращенко розповів подробиці цього злочину. За його інформацією, організаторами злочинної групи були «головлікар приватної репродуктивної клініки, громадянка України, 1970 р.н., та її син, громадянин України, 1992 р.н.». До групи також входили троє громадян КНР і два українця.

Вони продавали дітей, народжених українськими жінками, в Китай. Як правило, ділки шукали клієнтів серед громадян КНР. «Самотніх чоловіків певної орієнтації, які бажають народити дитину в Україні методом штучного запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері», – повідомив Геращенко.

Після народження дитини сурогатна мати давала згоду на заміну батьків у свідоцтві про народження, в результаті батьками дитини ставали громадянин КНР і його фіктивна дружина. Надалі громадянин КНР, маючи документи, що підтверджують його батьківство, вивозив дитини за межі України.

Чиновник повідомив, що зараз на предмет причетності до покупки новонароджених дітей в Україні перевіряють 140 громадян КНР. «Реальна кількість народжених в Україні і вивезених за її межі немовлят ще належить встановити», – сказав Геращенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Да всьо там не так. Діти були шляхом эко від людей які заказували цю послугу, тобто центр допомагав стати іноземцям біологічними батьками. Сурогатна матір отримувала 30к доларів, решта центр за супровід і допомогу. Але тут налетіли хапуги, щіпачі, які так ласі на чужі гроші та прибутки. Фіскали, я вас ненавижу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні