--> Як біологічно впливає на організм людини карантинна ізоляція | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як біологічно впливає на організм людини карантинна ізоляція

0
1
Як біологічно впливає на організм людини карантинна ізоляція
Реальний вплив карантинної ізоляції на людину пов’язаний винятково з її соціальними установками, а біологічно вона жодним чином на організм не впливає.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив соціальний психолог Олег Покальчук.

«Ізоляція для людини - це завжди випробування, не дарма її обрали і формою покарання. За характером впливу слід розрізняти вимушену або примусову ізоляцію (вона дійсно травматична) і добровільну (властивість характеру, аскетизм, чернецтво). Але тут слід зауважити, що біологічно ізоляція жодним чином не впливає на організм - їжі і води вам потрібно менше, для тіла помірних статичних навантажень (тієї ж "планки") достатньо», - сказав Покальчук.

Він зауважив, що реальний вплив ізоляції пов’язаний винятково з соціальними установками, тобто з переконанням людини в тому, що вона - соціальна тварина, як говорив Арістотель.

«Чим більше люди занурені в соціум, чим менше вони самодостатні, тим більше вони страждатимуть», - зазначив соціальний психолог.

У цьому контексті він спрогнозував, що такі люди в умовах тривалого карантину або радикально переглянуть своє ставлення до світу, або «псуватимуть собі життя» й надалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні