Діти у притулку в Рожищі заявили про сексуальні домагання від директора

0
6
Діти у притулку в Рожищі заявили про сексуальні домагання від директора
У дитячому притулку в Рожищі троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Ще у кількох помітили сліди побиття і кров на одежі.

"Під час моніторингового візиту до притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Більше того, троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи", - пише омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Притулок знаходиться в м. Рожище Волинської області, там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років.

"Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують", - зазначає вона у дописі.

А також додає: "Я вже переговорила із першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, працівники Нацполіції вже працюють на місці. З губернатором Волинської області Олександром Савченком обговорили, щоб знайшли місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій, аби вони не зазнали жодного тиску".

За словами Людмили Денісової, жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура.

"Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після пропажі дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу", - зазначає чиновниця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні