01 вересня, 2016, 14:43

Волинь і міжнародний скандал

На засіданні бюро обласної партійної організації «ВО «Батьківщина», яке відбулося 12.08.2016 р. депутати обласної ради, члени фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Лех І.Б., Турак А.А, Бусько А.Ф., запитали голову обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Кіндера О.О. чи це правда, сказана в статті Едуарда Долинського – директора Українського еврейського комітету – «Цирк на місці кладовища». Стаття вийшла на сторінці Долинського у Фейсбуці.

В ній ідеться, що Ковельський міський голова Олег Кіндер своїм розпорядженням дозволив приватному підприємству «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» на період з 19 серпня по 4 вересня цього року проведення вистав цирку-шапіто «Рів'єра».

«Рівно 74 роки минуло від дня знищення. Відбулося це на місці еврейського кладовища. Чоловіків, жінок, дітей, людей похилого віку вбили і там же закопали. За мінімальними оцінками в той день було знищено дві з половиною тисячі людей, за максимальними – близько шести тисяч», - розповів Едуард Долинський – директор Українського єврейського комітету.

Долинський обурюється, що історія продовжується і сьогодні, адже на місці, де знаходилось це кладовище і де закопані ці люди, дозволили встановити пересувний цирк і зоопарк. «Тим самим здійснили кричущий акт вандалізму і наруги над пам’яттю».

До речі, вже протягом п’яти років єврейська громада Волині намагається встановити на місці розстрілів меморіал, проте кожен раз їм відмовляють.

«Виходить абсолютно дика ситуація, що в 21 столітті в Україні в 2016 році виходить цілковите середньовіччя», - каже Едуард Долинський.

«Ганьба Ковелю, його меру Кіндеру, члену партії «Бальківщина» і його жителям!», - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

В відповіді Кіндера О.О. було підтверджено його розпорядження на дозвіл проведення вистав цирку-шапіто, і що ніяких спростувань і вибачень він робити не буде, в Фейсбуці пишуть різне. Його підтримала секретар Ковельської міської ради Федосюк Віра – член бюро обласної ВО «Батьківщина» і що там ніякого кладовища немає, це все видумали і Кіндер О.О. мене декілька разів запитував, чи я підносив патрони коли розстрілювали євреїв.

На моє запитання, чому відмовляють єврейській громаді на місці розстрілу встановити меморіал, відповіді не було.

Депутати обласної ради запропонували Кіндеру, як головуючому на бюро, включити в порядок денний і проголосувати за звернення до
Тимошенко Ю.В. і дати оцінку ганебному вчинку Кіндера з пропозицією виключити Кіндера з партії «ВО «Батьківщина».

Він відмовився це зробити і його оточення Кирда Л.Ф, Касарда В.І., Федосюк В. і інші його підтримали. З 14 присутніх членів бюро 10 чоловік не засудили цинічну поведінку Кіндера О.О.

Дивує, що дії Кіндера не засудив представник політради «ВО «Батьківщина» Олійник В.С. , який брав участь в засідані бюро.

Голова фракції «ВО «Батьківщина» в обласній раді Столяр В.А. при зустрічі з Долинським Едуардом від імені фракції вибачився перед єврейською громадою за цинізм і дурість міського голови, члена партії «ВО «Батьківщина» Кіндера О.О.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні