01 вересня, 2016, 13:20

Антисеміт не гідний бути керівником міста і партії

Напередодні Дня Незалежності у Ковелі розмістили пересувний цирк на місці розстрілу євреїв. Дозвіл на це своїм розпорядженням дав Ковельський міський голова Олег Кіндер, при чому вже не вперше. Така зневага до єврейського народу викликала міжнародний резонанс, але ковельському меру, голові Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» Кіндеру байдуже до місць історичної пам’яті та думки єврейської громади.

До речі,за словами директора Українського єврейського комітету Едуарда Долинського, 74 роки тому у Ковелі було знищено щонайменше дві з половиною тисячі людей. Кіндер взагалі дозволяє собі ставити під сумнів, чи дійсно на ділянці, де з його дозволу зупиняються шапіто, були розстріли.

Крім того, на нещодавньому засіданні бюро ВОПО ВО «Батьківщина» мій колега, депутат Волиньради Ігор Лех зачитав інтернет-статтю про цирк у Ковелі, попросивши прокоментувати Кіндера цю ганебну ситуацію. Той відмовився будь-що пояснювати, та навіть не вважав за потрібне вибачитись перед єврейською общиною. Це ганебний вчинок та кощунство - у ХХІ столітті проявити таку дикість у ставленні до розстріляних людей!

Після цих подій вважаю Олега Кіндера та переважну більшість членів бюро ВОПО ВО «Батьківщина» - Сергія Слабенка, Людмилу Кирду, Валентину Касарду, Віктора Олійника, Захара Ткачука, Валентина Вітра, Віру Федосюк, які його підтримують, антисемітами та сепаратистами, бо розбурхувати ворожнечу з іншим народом, коли країна і так знаходиться у стані віійни, недопустимо.

Не розумію, чому ковельчани дозволяють та пробачають своєму меру подібну поведінку. Такий чиновник не гідний займати мерське крісло!
Як голова фракції ВО «Батьківщина» у Волинській обласній ради, я публічно вибачився перед головою єврейської общини Волині за ганебні дії ковельського мера.

Засуджую дії Кіндера та членів бюро, які його підтримали!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вельмишановний пане із своїм міським головою ми розберемось самі а цирк на цьому місці розташовують різні міські голови вже добрий десяток років, чому для Вас це стало актуальним лише тоді коли Кіндер О.О. очолив обласний осередок партії, досиь чіпати Ковель і його голову дивіться за власними вчинками
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні