17 липня, 2016, 00:49

Анонімні дзвінки до поліції: хто «зливає» водіїв?

Анонімність… В період середньовіччя великі люди анонімно писали музику і романи, перевертали історію та творили справи заради добра, розвитку та процвітання.

В наш час аноніми здебільшого псують життя іншим...

...У ніч з 15 на 16 липня о 02:45, поблизу міськради на вулиці Богдана Хмельницького обігнав та заблокував проїзд позашляховик з написом «Поліція». Я поверталася з нічного клубу «Версаль» з келихом шампанського у шлунку, який випила десь за дві години перед тим.

Спершу поліція поцікавилася моїми документами. Потім почалися дипломатичні претензії: чому не зупинилася, коли мені «маякували» дальніми фарами…

«Ви серйозно? Їдете по кривій дорозі з дірками, вимощеній сторічною бруківкою, ваша машина вища за мою, ваші фари і так мене сліплять… Вибачте, ваше миготіння я аж ніяк не сприйняла як сигнал зупинитися! Лишень як підстрибування вашого авто». Водії розуміють, про що я.

Та й зрештою, вперше чую про правило зупинитися, якщо поліція тобі ...маякує дальнім світлом. Знаю хіба про червоні світлові та звукові сигнали.

Далі - цікавіше. «Пані Марино, до нас надійшов анонімний дзвінок, людина описала вашу машину, назвала номер. Нас запевнили, що водій за кермом - у стані алкогольного сп’яніння. Просимо проїхати з нами до наркодиспансеру».

Шок!!! Мої перші думки були про ту козлячу анонімну душу, якій вночі сумно та не спиться, і яка навіть не підозрює, що в нічному клубі можна відпочивати і тверезим.

На питання поліції чи вживала я алкоголь, чесно зізналася, що випила келих шампанського. «Ну все, в нас є ваше зізнання записане на камеру. Поїхали з нами. Зазвичай алкотестер знаходиться у нашого командира, та на жаль його нема. Ми змушені вас відвести в район КРЗ».

Я нічого не хочу сказати поганого про нашу рядову поліцію. Вони добре роблять свою роботу, вони по-людськи ставляться до інших, і в них купа терпіння та ввічливості.

Я була твереза: представники поліції самі відзначили, що в мене немає запаху, мова - чітка та впевнена. Але такі дзвінки - навіть від аноніма - ігнорувати поліція не має права.

Спочатку я хотіла відмовитися. Пригадала історію подруги, яка після 200 мл шампанського надихала поліції в трубку більше норми (0,21). Були суди, штрафи... Але нічний дзвінок друзям - «Марино, не бикуй, вони нормальні, не відмовляйся, їдь та дихай в трубку» - переконав таки погодитися.

Далі діалог з поліцією:

- Хто подзвонив?

- Пані Марино, ми не знаємо, але мусимо реагувати, навіть якщо ви абсолютно б нічого не вживали. Може ви кому дорогу перейшли? Такі анонімні дзвінки в нас часто трапляються, коли хочуть комусь напакостити, котрим заздрять, чи на котрих за щось розлючені. Де ви працюєте?

- Журналіст, працюю в інтернет виданні.

- Ось бачите, ви відома особистість. Комусь точно насолили.

- Та ні, я відома в вузьких колах ))) , ні до політики, ні до економіки відношення не маю.

- Може в клубі кому відмовили? )))

- Аааа, тим що відмовила ледве на ногах стояли ))

Всі мої друзі в нічному вайбер-чаті одноголосно вирішили, що це дзвонили таксисти. Моя інтуїція підказує те ж саме. Можливо навіть хтось з таксистів співпрацює з поліцією, але цього я точно зараз не дізнаюсь.

Одним словом - їдемо в наркодиспансер.



Представник поліції відкрив мені двері шикарного авто, подав руку. Пані Марина зручно засіла на заднє сидіння.

По дорозі розпитую про анонімів. Виявляється таких дзвінків останнім часом надходить дуже багато. І не тільки від водіїв інших авто, а й від людей, які можуть сидіти з вами в ресторані за сусіднім столом.

Був випадок з відомою жінкою, яка у ресторані на діловій зустрічі випила 50 коньяку. «Здали» сусіди по столу. Утім, безрезультатно: тестер показав норму.

Так було й ні мною: показник - норма. Я людина, яка може дозволити за вечерею у ресторані випити келих вина, і після цього сісти за кермо в повній свідомості та адекватності.



По дорозі назад розпитувала, скільки ж можна випити алкоголю, щоб лишитися в рамках норми. «Все дуже індивідуально, - відповіла жінка-поліцейський, - ми з вами можемо випити однаково і мати різні результати на тесті. Чим довший проміжок часу від моменту вживання алкоголю до тестування і чим краще ви заїдали тим результат буде нижчий». На другий день перевірила інформацію з кумою, яка є власницею алко-тесту ( подарунок від свекрухи))). Таки правда. Ще помітили різницю в тестах при різному видиханні: при повільному видиханні показники тесту були вищими аніж при різкому. Але гарантії не рахунок цього експерименту не даю.





Мій київський товариш радив: завжди май в машині велику пляшку води, якщо зупинять – випивай її залпом і тоді дихай в трубку. Казав, що в нього це завжди спрацьовує)))

Анонімні паразити, посилаю вам своїми думками об’ємну Зд-картинку з моїм середнім пальцем. Вам не вдалося зіпсувати мені прекрасну ніч. Було багато яскравих емоцій: перше катання по нічному місту в поліцейській машині, екскурсія в наркодиспансері, знайомство з поліціянтами з прекрасним почуттям гумору, багато цікавої та корисної інформації. А ввічливе «Пані Марино» надавало мені відчуття британської леді )).

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаві пригоди
Відповісти
I дуже романтична ))))
Відповісти
нєфіг пити і за кермо сідати, навіть келих шампанського.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні