15 липня, 2016, 10:07

Моя війна. Частина 2

Моя війна. Частина 1

У серпні я повернуся на війну. Повернувся – бо вбили Олега Михайлова.
21 липня зранку телефонує Бубенщиков: «Олег пропав». Ще через деякий час: знайшли, мертвого. Сєпари розстріляли. Ще й потім з його телефона дружині подзвонили, повідомили…

І мене «заклинило». Я втратив друга. А якщо так – тоді з ворогом вже інші рахунки.

З хлопцями, які 31 липня привозили хоронити Сергія Шостака, я повернувся у Старобєльськ, в другу роту Айдара. Підійшов Лапін, каже: «Думав, не повернешся».

Потім було багато чого… Був Вергунський роз’їзд і Красний Яр. До речі, я ще там звернув увагу, що Сергій Мовшук часто Лапіна фотографує – на фоні розтрощеної техніки, з автоматом в руках… Тільки потім зрозумів, для чого: Лапін вже тоді до виборів готувався.

18 серпня Лапін вийшов з боїв під Хрящуватим. Бої тривали, але він вивів свій підрозділ. Очевидно, плани були іншими.

У ніч з 25 на 26 серпня Ігор Лапін з людьми на віджатих машинах і з награбованим майном покинули батальйон «Айдар». Більше у батальйоні як боєць він не з’являвся.

9 вересня я привіз до Луцька у цинкових трунах Атаманчука, Вишневського, Юркевича… Їх, і ще 35 інших загиблих сєпари з засідки розстріляли, а потім ще й вогнеметами спалили. Ми мусили лопатами у мішки їх збирати… Багатьох тільки по ДНК опізнавали…

Вже у Луцьку я дізнався, що Лапін іде на вибори.

І так почалася моя політика.

* * *

Я знав, хто і скільки йому «подякував», за те, щоби він не балотувався по Ковельському виборчому окрузі. Ті ж «вдячні» люди фінансували його кампанію у Луцьку…

Багатьом було відоме моє негативне ставлення до Лапіна. На ньому й зіграли, використали мій емоційний стан… Покликали мене «на розмову» у приміщення «Директорії». Пояснили: не хочуть, аби Лапін став нардепом. Якщо я виставлю свою кандидатуру – він матиме менше шансів. Ще й місце у майбутній своїй політичній силі пообіцяли, мовляв, зроблять мене депутатом міської ради.

Я погодився: справді, я дуже не хотів, аби він отримав мандат. Я думаю, сьогодні мене багато лучан розуміють, спостерігаючи за його «працею» на благо міста.

Але ситуація трохи вийшла з-під контролю. Я став набирати обертів, рейтинг наближався до відмітки 7 %. Мої «спонсори» з Директорії припинили фінансування – це їм стало небезпечно.

Зрештою сталося те що сталося – результати виборів усім відомі.

* * *

На вибори у 23 окрузі йду з метою позбутися клейма «технічний кандидат». Кампанію фінансую сам. І маю великі шанси на успіх: люди мені вірять.

Утім, доля і тут знесла мене з Лапіним. Сам він не балотується, але дуже зацікавлений не втрачати контроль над Маневицьким районом, де копають бурштин. Не зацікавлений в цьому і Ігор Палиця, який контролює створення нового комунального підприємства, яке теж видобуватиме бурштин.

Вони обоє знають, що якщо я пройду у Верховну раду від Маневицького округу – то припиню розкрадання бурштину. А їм це не вигідно – ні одному, ні іншому…

Далі буде

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якто зроблять депутатом міської ради???? хіба не народ обирає???? Щось тут Рицко не дорозказує...
Відповісти
Ой,якто!! А ви не знаєте??? Шено народилися????
Відповісти
Рицько Вас використали як технічного кандидата... Так використовують і зараз, вами маніпулюють хоть і ви думаєте що робите все правильно)))
Відповісти
Рицко як може людина яка сама мала 2 помпи і не законно добувала бур штин говорити що зупине розкрадання, Каламбур...
Відповісти
Ваша кампанія побудована не на агітації, а на обсиранні бойового побратима. Це низько. А Юркевича в Луцьк привозили? Брехня. Ще одна брехня
Відповісти
Юркевича привезли до Луцька на вул. Стефаника (до моргу) разом в одній машині з О.Вишневським та А.Атаманчуком. Далі труну з тілом перевантажити в автомобіль (синій Мерседес Спрінтер "рефрежиратор") та в супроводі ще однієї машини поїхали до Тернополя.
Відповісти
Рицка там і близько не було.
Відповісти
Юркевича ,,Грізлі'' везли через Луцьк!! Не знаєте то не пиз....ть!
Відповісти
Та всі добре знають хто такій лапін. Чхати він хотів на місто і людей, воно навіть своїм побратимам не допомагає
Відповісти
Виходить Рицко цей весь час скривав злочин Лапіна, Тільки зараз пише що хтось мародерив....
Відповісти
Лапін злодій, це підтверджують ковельчани і копачі бурштину, Рицко нового не сказав.Кому війна,а кому мама рідна
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні