22 липня, 2017, 08:45

Ліс та політичний піар

Я чи не єдиний депутат Волиньради з лісогосподарською освітою.
Мене обурює, що часто фахові питання політично мотивують або розглядають із точки зору партійної приналежності. Є певні політичні сили, які не фахово намагаються оцінити стан справ у лісовій галузі. І використовують це для політичного піару.

Про це неодноразово заявляв і на засіданнях екологічної комісії, і на сесіях облради, і в ЗМІ.

Проте, в суспільстві існує небезпідставна напруга і велика занепокоєність навколо діяльності лісівників : незаконні рубки і недотримання Санітарних правил, ведення мисливського господарства і відношення до об'єктів ПЗФ, здача в оренду виробничих потужностей, спецтехніки і "хазяйнування" в колишніх колгоспних лісах, скорочення штатних працівників і зарплата в конвертах, лісовідновлення і боротьба з шкідниками деревостанів ... і подібних питань в людей ще "вагон з тєлєжкою"!!

Рішенням сесії Волиньради створена Тимчасова контрольна комісія з питань, що виникають в сфері лісових відносин.
Очолив комісію Анатолій Грицюк (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Виконуючи завдання комісії, я в складі робочої групи здійснив виїзд безпосередньо в держлісгоспи : ДП "Колківське лісове господарство", ДП "Маневицьке лісове господарство", ДП "Городоцьке лісове господарство". І ... не просунулися далі директорських кабінетів.

Там ми зіткнулись , м'яко кажучи, з відсутністю будь-якого ентузіазму до співпраці. Всі три керівники, на моє враження, зустріли нас попередньо підготовленими як під копірку фразами на кшталт : "На якій підставі? Чи є направлення (?!) на перевірку?" або "За будь-якою інформацією щодо діяльності лісгоспів звертайтесь на сайт ВОУЛМГ" і т.д. і т. п.

Шановний, Олександре Михайловичу!

Ви на сесії облради і на наших особистих зустрічах закликали депутатів безпосередньо вникнути та ознайомитись з реальним станом справ в очолюваному Вами відомстві ( Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства) і обіцяли максимально сприяти в доступі для вивчення ситуації в лісовій сфері.

Шановні, ми Вам не вороги!!

То чи не ми з Вами маємо зняти напругу серед громадськості та ,як варіант, посередництвом контрольної комісії дати людям об'єктивну, неупереджену інформацію щодо ситуації в лісовій галузі Волині.

Шановні колеги, закликаю до співпраці!!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні