22 червня, 2017, 17:05

«Ніч у Луцькому замку» – піар-майданчик для багатого кандидата

Сьогодні нарешті побачив програму Ночі в Луцькому замку. Та-дам! Повернулась традиція попередніх "Ночей" - інформувати людей про зміст заходу за тиждень-два до його початку.
Але справа не в цьому.

Я вважаю, що цьогорічна ситуація дуже загрозлива для існування в майбутньому цього дійства. Такий фестиваль і з такими колективами (як оце я зараз читаю) - це настільки дорого, що "окупність" цього проекту можна множити і множити безкінечно. В мінус, звичайно.

За яких умов може відбутись настільки дороге і настільки неякісне (з точки зору менеджменту) дійство?

1) Має бути багатий дядя... нє... дуууже багатий дядя (Палиця в нашому випадку)

2) Комусь треба сильно попіаритись (вибори в нашому випадку)
.
Хочу віддати належне Андрію Покровському, бо саме він зробив прорив у підходах до проведення цього заходу. Тільки він один, як замовник і генеральний спонсор, ПРАВИЛЬНО поставив завдання виконавцям: "так, я хочу, щоб захід був якісний, але мені не байдуже скільки це буде коштувати".

В результаті, відразу після оприлюднення фінансового звіту Ночі 2016 (коли вдалось вийти з мінімальними затратами), він заявив, що готовий спонсорувати Ніч 2017. Це сталося вперше (!!!) за всю історію дійства! І справа вже тепер не в Покровському (буде він, чи ні спонсором), а в тому, що він, разом з організаторами, наочно продемонстрував, що подібний захід може обходитись без дуууууже багатих дядь, може існувати в більш-менш бюджетному варіанті, а значить має і може розвиватись у Луцьку на постійній основі.

Цьогоріч все інакше. Сказав Палиця (як і в 2012-му): "зробіть мені афігєнскій захід, беріть гроші і ні в чому собі не відмовляйте". Гнатів відразу погодилась. Це дивно, бо ж минулого року чомусь не захотіла організовувати.

Можете не сумніватись, що бюджет цієї Ночі щонайменше в 4 рази перевищить бюджет минулорічної!

Чи буде вона із-за цього кращою? Ймовірно. Чи добре це? Ні. На наступний рік може просто ніхто не захоче організовувати цей захід. Бо ж планка зараз дуже високо. Італійці, французи, австрійці. Кожен організатор все-одно розуміє, що його захід будуть порівнювати з попереднім, а ніхто не хоче бути гіршим.

Як оційнюйти цей допис? Все залежить від того, що ви, як лучани, хочете отримати на виході. Або якісний, добротний, на ринкових умовах, але незалежний і постійно діючий захід. Або піар-площадку для багатого кандидата.

P.S. Шановні відвідувачі Ночі 2017, щиро бажаю вам отримати задоволення від перегляду дійства. Просто пам'ятайте, скільки б ви не заплатили за вхід у Замок, те, що ви побачите, коштує набагаааааато дорожче. Запитайте себе? хто за це платить і навіщо. І чи так має бути завжди?

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підтримую на 100% для кого такий ДОРОГИЙ захід!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! для купки своїх а не для людей
Відповісти
Алкаш, досить бухати і нести ахінею!
Відповісти
Може вже досить проводити малобюджетні фестивалі сала та бородачів.А проводити в 21-му сторіччі щось потужне ,дійства на які точно приїдуть туристи,про які точно будуть говорити.Треба показати ,що Луцьк достойний більшого.Цього не треба боятися.Чим ми гірше інших міст?Чому у нас така занижена самооцінка?Тому ти Юрко вже не при владі бо вмієш дивитися тільки під ноги.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні