09 квітня, 2017, 12:54

Кошарук поспішив з висновками

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, з котрим передобідньої пори ми зустрічалися біля пікетувальників поблизу села Нові Кошари Ковельського району, вочевидь, поспішив із висновками про якісь досягнуті порозуміння.

Про те, що пікетувальників можуть вмовити прийняти в себе фактично вдома біосміття, вони навіть чути не хочуть. Адже цей непотріб може потрапити у поверхневі грунти і водоносні горизонти, отруїти воду і завдати шкоди здоров'ю мешканців навколишніх сіл.

Люди кажуть: якщо в понеділок з області мають приїхати, щоб їх тільки вмовляти, то можуть навіть і не їхати - поїдуть назад ні з чим...

Мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи Ковельського ветсанзаводу.

Пікет вони не збираються знімати навіть у нічний час, побоюючись, що їх обдурять і під покровом ночі повезуть на кар'єр зогнилі тушки тварин. Люди принесли до місця перекриття шини й бочки, палять багаття й продовжують чергування.

Тим часом голова Люблинецької ОТГ Наталія Сіховська вирішила не зволікати, а оперативно обговорити це питання з усіма обранцями громади. Попри святковий день, вона інціювала скликання завтра, 9 квітня, позачергової сесії Люблинецької ОТГ.

На ній депутати висловлять свої аргументи на захист селян і викладуть чіткі вимоги до виконачої влади...

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пирожик, скажи Палиці нехай не блокує виділлення коштів Облрадою на Ковельский ветсанзавод.
Відповісти
На кожну тону переробленої сировини Київ завжди виділяв певну суму грошей. У 2008 році вона складала 252 гривні. Такі підприємства, зазвичай, збиткові. Але не усе має приносити прибутки. Роботі і існування підприємства залежать виключно від влади. Поки- що влада на ці проблеми забила болт. Обійдеться значно дорожче. Будемо платити здоровям людей, хворобами, станом екології. За рік сотні тисяч тонн небезпечних відходів ніхто не захоронить. Піщаних карєрів не вистачить. Та і в кладовище перетворювати регіон негоже. Це випробування влади на "цноту".
Відповісти
Дохлятину тільки спалювати,поставивши на комин потужний фільтр.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні