20 лютого, 2017, 14:17

Куди зникають собаки з КП «Ласка»?

На днях ресурс Волинь24 опублікував новину про відлов гицелями КП "Ласка" собак у м. Рожище.

Згідно з угодою з місцевою владою, було оплачено по 792 грн за КОЖНОГО відловленого пса (як і раніше після таких "гастролей" , частина з відловлених собак – домашні). Так як таких зловити легше, вони довіряють людям і йдуть на контакт).

До мене звернулись волонтери з іншого міста з проханням поїхати в КП "Ласка" і забрати собаку, яка теж була відловлена на таких гастролях-підзаробітках.

Для цієї собаки волонтери знайшли нову сім’ю, на неї чекали люди, було домовлено з перевізником про доставку з Луцька у Київ. В суботу протягом години часу я з чоловіком, 5 працівників і ветеринар КП "Ласки" шукали цю собаку по вольєрах.

Не знайшли. Паралельно працівникам надзвонювали то керівник КП "Ласка" Дана Новарчук, то її заступник Сергій з інструкціями - так як Новарчук до останнього дня запевняла волонтерів, що собака "жива і вона на місці".

Раптом була озвучена версія: "То ж ту собачку забрали 2 тижні тому!". "Хто забрав?" - "Ми не знаєм, то була не наша зміна". ОК.

Вибрали іншу собачку, так як нова сім’я виявила бажання врятувати хоч когось.

Далі - логічні запитання по новій собаці: звідки вона поступила, як довго тут сидить , чи стерилізована і т.д. Відповідь працівників: "Ми не знаєм, ми не записуєм".

Далі - маленька сценка-шоу: "Покажіть свій паспорт, я запишу в Акт прийому - передачі, хто і куди забирає собаку".

А де ж такі ж дані про ту собаку, яку ви "прилаштували 2 тижні тому"?!

І ще - стосовно ВІДСУТНОСТІ ОБІЛКУ собак в КП "Ласка" та їх магічного зникнення: згідно з ветеринарним законодавством України, на КОЖНУ ТВАРИНУ має бути заведена ОБЛІКОВА КАРТКА.

А то так в Новарчук у КП "Ласка" по звітах утримується 300-400 собак - а в реалі є не більше 200.

І невідомо, чи то ті самі 200 собак, яких відловили минулого місяця - чи ті попередні 200 вже "зникли", а привезли нових.

Чомусь неймовірна увага була прикута до факту смерті ОДНОГО дикого кабана в Луцькому зоопарку, в той час як інше комунальне підприємство з ласкавою назвою, яке теж утримує тварин - взагалі не веде обліку тварин.

І ще пару слів про власне собачку, яка отримала шанс на життя: на собаці був нашийник, вона у сильному стресі і точно не становила нікому загрози. Ми передали її перевізнику на потяг, вона поїхала у Київ.

Тому, якщо у вас зникла собака - починайте пошуки з КП "Ласка", особливо, якщо це породиста собака: таких там перепродують, або вивозять в інше місце і утримують задля продажу цуценят.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Домашні тварини самі по собі, безнагляду, бігати по місту не можуть. Хазяєва повинні контролювати своїх тварин.
Відповісти
Все що написано в статті 100% правда. В нас була та сама ситуація з КП " Ласка".
Відповісти
В нас теж подібна ситуація. Двох собак сьогодні знайшли у притулку, а третього не знайшли. На запитання куди пропала собака ми відповіді не отримали.Але найстрашніше це те, що собаки вже четвертий день не те що їжі не бачили, вони води не пили. І сьогодні у ДЕНЬ ПРОЩЕННЯ простити таке? Це ж німа істота , воду можна їй дати? Я розумію , що в даній ситуації нас спасла калюжа води.......Але ж В и у притулку називаєте себе захисниками??????
Відповісти
Домашні тварини, якщо вони потрібні власникам, не будуть бігати без нагляду!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні