16 лютого, 2017, 22:16

Сповідь меншовартості

Довгий важливий пост. І аби не отримати звинувачень у заангожованості, розглянемо ситуацію на прикладі інших країн: Уявіть собі польську газету яка виходить із заголовком "У Німеччині за складання іспитів ніхто нікому не платить".

Хм, подумаєте ви, невже у Польщі платять всі, радикальне припущення.

Читаючи далі, ви натрапляєте на слова "Порівняно з нашими, польськими, німецькі викладачі набагато компетентніші і лояльніші до студентів", нічого собі, скажете ви, як поляки всіх свої ганять без розбору - ти поляк - значить не компетентний, німець - значить компетентний.

А тут іще у продовження фраза молодої польки - "Навіть не розглядала жодного університету вдома. Мрію залишитися в Німеччині жити. Ми всі рішуче не хочемо повертатися додому в Польщу, так і напишіть в газеті".

Правда ж ви не повірите, що поляки таке про себе скажуть і точно вже не напишуть? І це теж одна із причин, чому вони живуть краще. Гідність. Не лише її сплеск, а постійне відчуття гідності.

Сумно, що в реальності це центральна Волинська газета пише таке про Україну і наших викладачів, не вдаючись до аналізу, коментарів, порад. Що всі ці абсурдні фрази насправді "інтерв'ю" журналістки, яку ніде так і не вдалося знайти навіть в гуглі.

Зауваження мають сенс лише коли вони компетентні, перевірені і не стосуються всіх і вся. Зауваження повинні лишати крихту поваги до своєї країни і точно не будуватися на аргументах у стилі - Моцарт поганий композитор - чому, ви його слухали? ні, мені сусідка наспівала.

Є і справді багато болючих питань до освіти, особливо в країні, яка щойно стала на шлях реформ. і до медицини. І точно вже до таких медіа. Є проблеми і в Польщі, і в Німеччині, і в США. Але ця "стаття" - не приклад їх обговорення, пошуків вирішення чи хоча б аналізу. Це просто нарис сповіді меншовартості і вирішення проблем шляхом отримання іноземного громадянства і літа на полуницях.

Я поважаю Польщу і її систему освіти, так само як Британію, Німеччину і, наприклад, Литву. Але я не поважаю самоствердження за рахунок антиукраїнської позиції. Дуже запрошую прочитати статтю і зреагувати.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця "центральна Волинська газета" планомірно скочується в прірву. З "аксакалів" хто помер (Сачук, Боярчук, Крещук), кого усунули (як Гаврилюка), хто пішов на пенсію, а лишилась групка недалеких непрофесійних "журналістів" із когорти кумів головреда. Основний зміст - передруки з інтернету в стилі "всьо пропало". Якісних професійних репортажів зо 2 на тиждень. Ну і результат відповідний - відвідуваність сайту 3тис.на добу, коли у ВН, наприклад, 30тис. Щоправда, за звичкою ще передплачує село. Але загалом рівень впливу "Волині-нової" падає невпинно.
Відповісти
Одна нікчема, які ніколи нічого не написала, гол. редактор згоранець ( кличка в місті - засранець) - загубив за кілька років колись найкраще в Україні видання.
Відповісти
Правильно підмітила Анна. Молодець!!! Оце такі "теми" в колись шанованій газеті.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні