14 лютого, 2017, 12:17

Я не можу спокійно спостерігати, як знищують економічну опору держави

Тимчасове зменшення єдиного податку - це реальна допомога дрібним підприємцям у цей перехідний період!

В розвинутих європейських країнах влада дбає про людей, які не отримують „соціалку” , не стоять на „біржі праці”, а своєю працею годують не тільки свої сім’ї, сплачують податки, а й дають роботу іншим членам суспільства, які у свою чергу сплачують податки на дохід який отримують від своєї праці.

В Австрії, для прикладу, вперше відкритий маленький бізнес на певний період звільняється від сплати податку, а потім за створення нових робочих місць держава знову дає можливість ще декілька років не сплачувати, або сплачувати мінімальні податкові платежі! І це дає стимул для розвтику!

На жаль українські уряди протягом багатьох років не шукають діалогу з підприємцями, а лише збільшують податковий тиск, все тугіше затягуючи жорстку петлю на шиї малого бізнесу, не даючи навіть мила щоб він перед сконом не так мучився.

Так, у грудні 2016 року Верховною Радою України законодавчо збільшено рівень мінімальної заробітної плати, яка становить тепер 3200 гривень і від якої йде нарахування ЄСВ та єдиного податку, який підприємці сплачують до бюджету і який встановлюється органами місцевого самоврядування для підприємців першої групи оподаткування до 10% мінімального прожиткового мінімуму (160 гривень в місяць) та другої групи оподаткування до 20% мінімальної заробітної плати (640 гривень в місяць). Це все було зроблено дуже швидко і напередодні нового податкового періоду, що не дало змоги підприємцям скоригувати свої бізнас-плани та й просто підготуватися до таких революційних змін!..Щоб не збанкрутувати багато підприємців змушені терміново закривати свій бізнес, або піднімати ціну на товар чи скорочувати працівників.

Я сам є підприємцем і не можу спокійно спостерігати як знищують той клас, який має бути економічною опорою держави. Саме тому, як депутат зареєстрував в обласній раді проект звернення з проханням до місцевих рад мінімізувати ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців першої та другої групи на 2017 рік, встановивши їх:

- для фізичних осіб підприємців першої групи в обсязі не більше 5% від прожиткового мінімуму або 80 гривень у місяць;

- для підприємців – платників другої групи в обсязі не більше 10% від мінімальної зарплати, або до 320 гривень у місяць.

Ми, підприємці, з розумінням ставимось до того, що потрібно наповнювати Пенсійний фонд, щоб було з чого платити пенсії людям старшого покоління, які заслуговують кращого життя, тому й не заперечуємо щодо збільшення єдиного соціального внеску. Але просимо місцеву владу зрозуміти і нас та дати трохи часу, щоб ми змогли адаптуватися та оптимізувати витрати. Сподіваюсь, що встановлення пільгового періоду та зменшення ставок єдиного податку матиме позитивний вплив на економічну ситуацію у області та знайде розуміння як в органів місцевої влади так і середовищі підприємців, які надалі будуть легально здійснювати свою підприємницьку діяльність і поповнюватимуть місцеву казну.

Такий крок назустріч підприємцям дозволить їм менш болісно пройти шлях виводу із тіні робочих місць. Ми йдемо по шляху децентралізації, коли влада на місцях та активні члени громад, якими безперечно є підприємці мають тісно співпрацювати на благо людей.

Не доотримавши якусь копійку до місцевого бюджету сьогодні, завтра малий бізнес з торицею поверне цей борг новими робочими місцями, новими якісними послугами та сплатою податків.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні