--> Держрезерв чи Богом забуті авгієві стайні?.. | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
09 липня, 2016, 19:44

Держрезерв чи Богом забуті авгієві стайні?..

Цього тижня засідала Тимчасова контрольна комісія Волинської облради з питань проведення перевірки діяльності підприємств та установ громади області. Я - її член від фракції “Об”єднання “Самопоміч”.

Розглядали серед усіх питання можливості приєднання підприємства “Волинська обласна база спеціального медичного постачання” до “Волиньфармпостачу”.

Для багатьох депутатів - і першої каденції, і тих, хто вкотре обраний, стало відкриттям, що існує ця “спецбаза”!

А найбільшим відкриттям особисто для мене стало те, що на цій спецбазі - усякого обладнання на мільйони і мільйони по сьогоднішніх цінах. Серед усього іншого - 10 тисяч 900 ЛІЖОК!!!

Пам”ятаєте, як на КПП 51-ї бригади у Володимирі-Волинському у квітні 2014-го прийшло одночасно 4000 мобілізованих хлопців?!!

І їх не було де покласти спати. Не було площ у казармах, бо сталеві рейки перекриття між поверхами попередній комдив зрізав, здав на металобрухт, і другий поверх перестав існувати, як такий. Ще були заморозки…

І тоді волонтери робили подвиги: обдзвонили усі лісгоспи Волині і протягом доби (!)стягнули 120 квадратних метрів дощок. З них зробили нари, аби спати в наметах.

У 2015-му році від комбрига 14-ї бригади до Волиньради поступила заявка на придбання 1560 ліжок. Тоді я як волонтер брав участь у засіданні групи з приводу розподілу більше 2 млн. грн. для армії. Дивом вдалося стримати губернатора від такої покупки.

Юра Гусєв, заступник міністра оборони на той час, за кілька днів допоміг знайти в Міноборонівських складах ліжка, передбачені для казарм 14-ки. Якийсь полковник в Міноборони, “слабое звено”, “завтикав”.

Тобто, раз в рік на Волині двічі виникала катастрофічна ситуація в армії із звичайними ліжками (і не тільки), і ніхто не поінформував, не дав, не знайшов ті ліжка, які лежать на складі під носом!!! Причому, років так із 60-х…

Я розумію, що це все Держрезерв. Але мобілізація, війна, війна і ще раз війна - хіба не причина дістати із Держрезерву вкрай необхідні речі? Це не причина взяти відповідальність та ініціативу на себе?

А медичного обладнання і перев”язувального матеріалу скільки…

Авгієві конюшні, коротше.

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні