Про вигадану вагітність колишньої волинської медсестри говорили на центральному телеканалі

1
1
Про вигадану вагітність колишньої волинської медсестри говорили на центральному телеканалі
Про скандал із вагітністю та пологами мешканки Рівненської області, колишньої медсестри Волинського наркодиспансеру Марії Сергіюк стало відомо усій Україні.

Чи була насправді жінка вагітна та чи народжувала, як вона сама запевняє, говорити психологи, гінекологи, юристи у програмі «Стосується кожного», що вийшла на телеканалі «Інтер» 2 березня

Нагадаємо, жінка стверджує, що народила дитину 27 грудня 2017 року. Однак, як вона запевняє, дитину медики у неї забрали невідомо куди, а її саму почали чимось колоти. Як результат - вона тепер нічого не пам’ятає.

Згодом з’явилися висновки медиків про те, що жінка насправді вагітна не була і не народжувала.

«Ця жінка 27 грудня 2017 року народжувати не могла. Вона не була вагітна. Це підтверджує УЗД, яке говорить про те, що у неї є порушення менструального циклу. У неї розміри матки не жінки, яка 7 тижнів тому народжувала. Розташування матки теж не жінки, яка 7 тижнів тому народжувала… Молочні залози оглянуті – вони не у післяродової жінки через 7 тижнів», - заявив акушер-гінеколог Віктор Аксьонов, який особисто оглядав Марію.

Фахівці назвали цей випадок «вигаданою вагітністю» і вважають, що жінка настільки вірила у неї, що й усіх інших змогла переконати у своїй вагітності.

«У літературі достатньо багато описів і у практиці зустрічалися такі випадки. І при чому це може виникнути як у людини, яка дуже хоче завагітніти, так і в людини, яка боїться завагітніти», - зазначив професор, акушер-гінеколог В’ячеслав Камінський.

«Я хочу звернутися до ваших родичів. Ви не повинні її ні в чому звинувачувати… Вона не знала, що вона не вагітна. Вона могла ігнорувати ту інформацію, яку казали їй лікарі. Вона настільки хотіла цієї вагітності, що вона мала вигляд вагітної. Ви всі були переконані, вона була переконана, і вона нікому не брехала. Важливо, щоб тепер проти Марії ціле село не повстало, що вона брехала. Вона не брехала, вона вірила в цю вагітність», - підсумувала адвокат Амінат Сулейманова.

Одна були у студії такі, хто вважав, що Марія свідомо каже неправду.

«Я стверджую, що Марія обманює свідомо. Мотивація цього мені не зрозуміла. Професор Камінський дуже професійно задавав гінекологічні запитання. При цьому якщо на звичайні запитання Марія відповідала нормально, то в момент, коли їй задавали уточнюючі запитання, вона змушена була відповідати щось нове і вигадувати, тому що вона не знала, які запитання їй задаватимуть. У цей момент вона ковтала постійно і облизувала губи. Фізіологія стресу дуже проста: в цей момент слина не виділяється, людина хоче постійно ковтати і змазувати губи. При цьому руки у неї здійснювали активні жести…» - зауважив експерт із визначення брехні Дмитро Попов.

Коли Марію запитали, навіщо вона обманювала, вона відповіла: «Я нічого такого не робила. А для чого мені таке робити? Щоб потім сісти в тюрму? В мене чоловік і дитина».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні