У Брищі зі сміття викачують енергію

1
0
У Брищі зі сміття викачують енергію
Близько місяця у селі Брище працює біогазова установка, яка переробляє біогаз в електрику.

Установка дає можливість видобувати електроенергію зі сміття. Вона встановлена на старому законсервованому сміттєзвалищі у селі Брище, де за допомогою компресора зі свердловин викачують біогаз із відходів, пишуть Волинські новини.

Газ в установці спалюється і переробляється в електрику, яка потрапляє в мережу за так званим «Зеленим тарифом».

10-річний договір на використання установки із видобутку і переробки біогазу Брищенського сміттєзвалища Луцька міська рада уклала з ТОВ «Кліар Енерджі». Підприємство встановило систему з видобутку біогазу в Брищі і зобов’язалося забезпечувати місто матеріальними цінностями на суму більше мільйона гривень.

Довідково:

«Зелений тариф» введений урядом, щоб заохотити виробництво енергії з альтернативних джерел, в тому числі з біогазу. Держава на законодавчому рівні гарантувала дію цього тарифу до 1 січня 2030 року і взяла на себе зобов’язання викуповувати електроенергію з відновлювальних джерел через державне підприємство «Енергоринок». При цьому, за тарифами, зазвичай більшими, ніж за традиційну енергію. Таким чином виникла можливість не тільки економити, а ще й заробляти. Одним із методів заробітку стало видобування біогазу зі сміття і переробка його на електроенергію
.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце справді круто!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні