--> Не існує ніякої «бандерівської ідеології», - нардеп Ірина Геращенко. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не існує ніякої «бандерівської ідеології», - нардеп Ірина Геращенко. ВІДЕО

1
-1
Не існує ніякої «бандерівської ідеології», - нардеп Ірина Геращенко. ВІДЕО
«Українська історія – це надбання українського народу, і ніхто не має права її переписувати, фільтрувати. Історики можуть дискутувати, читати, вивчати, обмінюватися фактажем, але ми маємо право на нашу історію».

Про це заявила Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко у ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь", повідомляє ІА «Конкурент».

На думку Ірини Геращенко, польські політики, які були ініціаторами закону, вчинили дуже немудро. Україна сьогодні переживає важкі часи – захищає не тільки власну безпеку, а й безпеку європейського простору. Польські політики, які за цим стоять, керувалися виключно внутрішніми мотивами, боротьбою за електорат.

"Але польські, як і українські політики, приходять, йдуть у відставку – вони не вічні, а залишається дві країни-сусіди, два народи, які є друзями, які є партнерами... Ми не повинні робити дурних кроків, які б зашкодили Україні", – вважає нардеп.

Проте не реагувати, вважає Ірина Геращенко, ми теж не можемо.

Хоч в українців і поляків були драматичні історії, але вони не повинні роз'єднувати, вони мають залишитися для істориків.

"Ми повинні дивитися в майбутнє і думати про те, як нам бути разом в боротьбі проти гібридної війни, гібридних викликів, які кидає Російська Федерація", – додала політик.

Окрім того, українська сторона реагує на ці закони – відбуваються відповідні зустрічі з польськими політиками.

«Ніхто не має права переписувати українську історію. Ніхто не має права трактувати українську історію взагалі в неправдивий спосіб. І очевидно, що не існує ніякої "бандерівської ідеології", є Герої України, які боролися за наш суверенітет, незалежність України в тих важких умовах... Бандера боровся за ідею українства так, як він це бачив».

Також подібні закони шкодять не тільки взаєминам між державами, але й українцям, які працюють і навчаються в Польщі. А некоректні заяви польської влади про мільйони біженців з України, не відповідають дійсності, тому що насправді це трудові мігранти.

"І це горе України, що в нас сьогодні економіка знаходиться в такому стані, що люди шукають кращого заробітку на заході. Але так само десятки тисяч поляків шукають кращого заробітку в Німеччині чи Британії. Польська влада повинна дякувати українцям, які сьогодні стільки докладають для їх економіки, для їх ВВП, сплачують податки, працюють", – вважає політик.

"Ми тут проявимо мудрість і не дозволимо цим тимчасовим історіям зруйнувати взаємини між країнами і народами", – резюмувала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пані Геращенко, розкажіть про це владній верхівці Польщі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні