Три області України не закриватимуть школи, щоб економити газ

4
5
Три області України не закриватимуть школи, щоб економити газ
У Львівській, Миколаївській та Закарпатській областях відмовились "прикрутити" газ у школах для економії.

Про це пише УНІАН.

Нагадаємо, в Україні прийняли рішення про введення надзвичайного стану в галузі енергетики З 2-го по 7-ме березня призупинять навчання в школах та у садочках. Також у держустановах введуть обмежений режим роботи з 9:00 до 16:00.

Проте не в усіх областях будуть закривати школи.

Усі навчальні заклади Закарпаття працюватимуть у звичайному режимі за винятком тих, що закриті на карантин, - заявив голова Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль.

Область має мінімальну залежність від газу, тому припиняти роботу об’єктів освіти немає жодної необхідності, додали у прес-службі Закарпатської ОДА.

"Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу в зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх зобов’язань. Наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована",- заявив Москаль.

Крім цього, влада Львова повідомила, що також не закриватиме навчальні заклади через заходи для зменшення споживання газу.

"Львівські школи та дитсадки не закриватимуть через газову кризу", - повідомила прес-служба Львівської міськради. Там зазначили, що подачу тепла до навчальних закладів буде переведено в ощадливий режим. При цьому у приміщеннях буде забезпечено температуру необхідну для комфортного навчального процесу.

"Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть. Станом на сьогодні опалення подається до усіх споживачів теплопостачальних підприємств: населення, школи, садочки, лікарні, поліклініки. На вихідні дні у навчальних закладах буде підтримуватися мінімальна температура, яка дозволяє працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів", - зазначили у прес-службі.

Миколаївська область також відмовилася закривати школи для економії газу.

"В Миколаївській області не зупинятимуть роботу шкіл і вищих навчальних закладів на період з 2 по 7 березня ради скорочення споживання газу", - написав у соцмережі голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

За словами Савченка, наразі в області більше 50% учбових закладів знаходяться на альтернативному опаленні, відповідно освітня сфера значною мірою не вплине на загальний об'єм споживання газу в області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А наш голова "в гроб ляжу")))))
Відповісти
Статтю уважно прочитай! Якщо від газу незалежні, то і не закривають на Закарпатті! Зі Львовом давно все зрозуміло - там мер неадекват! Ця ситуація по всій Україні розглядалась і надані рекомендації, то до чого тут Волинь? Мізками трохи шевелити треба, мабуть замерзли... :)
Відповісти
Молодці.Потрібно вчити дітей ,а не займатись демагогією.До речі вже все нормально з тиском газу,як оперативно.Як ми терпимо цих ід....
Відповісти
і що? хто виявився правий? браво, у трьох регіонах ще не прострибали рештки мозку. у нас є шанс.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні