--> Геращенко розповіла, чому не призначають вибори луцького мера | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Геращенко розповіла, чому не призначають вибори луцького мера

1
2
Геращенко розповіла, чому не призначають вибори луцького мера
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко розповіла про те, чому досі не відбулися вибори Луцького міського голови та хто у цьому винен.

Про це йшлося в ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь", - інформує Конкурент.

У Луцьку вже рік немає обраного народом міського голови. Спочатку була певна затримка з відправленням листа із проханням призначити позачергові вибори. Далі розпочалися затримки збоку Верховної Ради. Серед опонентів "Солідарності" існує думка, що парламент не приймає рішення, бо пропрезидентська політична сила ще не обрала свого кандидата.

Проте Ірина Геращенко зауважила, що це найлегша позиція – звинувачувати президента, його команду в тому, за що не може проголосувати парламент.

"Дивишся часто на залу, а там, може, три відповідальних депутати. Так про що говорити? В тому числі і луцькі – нехай частіше їздять на роботу, ставлять питання", – констатувала вона.

Зі слів депутата, порядок денний визначає не "Солідарність", не Ірина Геращенко, не Президент України і не Андрій Парубій. Є Погоджувальна рада, на якій комітети, фракції, депутати пропонують питання для розгляду, і саме таким чином узгоджується порядок денний.

"Я за те, щоб в усіх населених пунктах обиралася регіональна влада, тому що вона має нести дуже серйозну відповідальність за життя регіону... Президент не такий, уряд жахливий, депутати – свині... А питання – до місцевої влади. Це має вирішувати місцева влада, особливо в умовах децентралізації, коли велика частина бюджету залишається місту, регіону. Це питання не лише мера, це питання місцевої ради", – зауважила перший заступник голови Верховної Ради України.

Також Геращенко пригадала, як нещодавно на розгляд парламенту намагалися винести питання виборів у десятках населених пунктах (мається на увазі села, селища, міста), проте голосування так і не відбулося.

"Половина парламенту в цей час була на молитовному сніданку, друга половина десь снідала по ресторанах Києва. А не було кому голосувати. Так на роботу треба ходити! До чого тут президент? – зазначила вона. – Ви проаналізуйте, хто як працював. Я думаю. цікаво буде по волинських депутатах теж".

Ведуча ток-шоу Галина Падалко зауважила, що вже декілька разів виносилося питання виборів у Луцьку, проте досі воно не проголосоване. Тож вона попросила Ірину Геращенко посприяти у його вирішенні.

"Я ж не вихователь в колонії для важких підлітків. Це не моя робота", – відповіла депутат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напишіть заяви і складіть мандати.З вас толку,як з козла молока.Може новообраний парламент (якщо будуть мізками працювати виборці)буде кращий.Хоча???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні